this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Down the drain

Jag vet inte om det Ă€r sant. Men det skulle inte förvĂ„na mig. Förra Ă„ret sprutade stekarna pĂ„ Stureplan i Stockholm och vĂ€rstingarna i Visby – det Ă€r alltid samma personer, de flyttar bara runt tillsammans under sommarsĂ€songen – champagne pĂ„ varandra nĂ€r de ville vara roliga och visa hur mycket pengar de hade att göra av med.
I Ă„r sprutar de inte mer. Det Ă€r vad jag har hört, i alla fall. I Ă„r ‘vaskar’ hajynglen vid de bĂ€st besökta bardiskarna. Nu Ă€r det bara svennar som sprutar. – Vaskar? undrar du. Vad Ă€r det? Hur gör man dĂ„? Man bestĂ€ller in tvĂ„ flaskor champagne av en sĂ€rskilt dyr sort. Och sĂ„ öppnar killen bakom bardisken bĂ„da buteljerna. Vaska, för fan! beordrar dĂ„ hajynglet som har bestĂ€llt. Och killen i baren hĂ€ller ut den ena pavan i… just det: vasken. Jag har förstĂ„tt saken sĂ„, att det inte Ă€r riktigt fint att vaska sjĂ€lv. Det har man en betjĂ€nt som gör. Sedan dricker ynglet och hans hajkompisar ur den andra flaskan.
Jag undrar vad ynglets farsa skulle sÀga om han visste att hans pengar försvann i krogens avlopp. Eller har grabben lÀrt sig att vaska hemma?

Down the drain

Och sÄ Àr det Almedalen pÄ Gotland i en vecka. Rena rama tivolit. Och alltihop i teve, sÄ klart. I tvÄ kanaler, det gÄr knappast att komma undan.
Steffo i TV4 Àr vÀrst som vanligt. I halmhatt och hÄnflin och vÀst med klockkedja. Alltid lika korkad ocksÄ. Klockkedja? Det hade grosshandlare och brukspatroner förr. Och min farfar, fast han varken var patron eller handlare. För 100 Är sedan.
NÄgon som vet om det finns politiker som vaskar? Jag tror att Steffo gÀrna ville. Dykar-Jenny ocksÄ. Hon ser sÄdan ut. Om nÄgon annan betalade.

Ser sÄdan ut