this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Burnin’ desire

“De bor pĂ„ ungefĂ€r samma gator, rör sig samma kvarter, ser pĂ„ vĂ€rlden pĂ„ ungefĂ€r samma sĂ€tt och umgĂ„s i stort sett bara med varandra.”
Det Ă€r den sjĂ€lvutnĂ€mnda ‘mediala’ eliten vi talar om. Men Majistern som inget högre önskar Ă€n att rĂ€knas till just denna elit för dĂ„ hĂ€nder det att ens böcker rent av blir recenserade i Dagens Nyheter bor sjĂ€lv i samma kvarter och trampar samma gator som de och Ă€ven om han inte ser pĂ„ vĂ€rlden pĂ„ samma sĂ€tt och inte dricker vin med eliten fast han hemskt gĂ€rna ville men det vill inte eliten och det kan ju vem som helst förstĂ„.

Men alla journalister och hippa kulturmĂ€nniskor bor inte pĂ„ Knivsöder i Stockholm. Jag kĂ€nner flera som bor i Gamla stan och pĂ„ Östermalm och Kungsholmen och en del bor i Vasastan och nĂ„gra sĂ„ lĂ„ngt bort som pĂ„ Lidingö och Ă€nnu vĂ€rre i Åkersberga. En annan kompis Ă€r ocksĂ„ med i mediesvĂ€ngen och bor pĂ„ ett fartyg pĂ„ Skeppsholmen med utsikt över Liljevalchs och Vasamuseet. Landsförvisning och rena ökenvandringen och man kan bli sjösjuk för mindre, ju.
Majistern sitter i förarsĂ€tet: han bor mitt i den elitistiska geggan – och Ă€ndĂ„ fĂ„r han inte vara med i det hĂ€ftiga kotteriet!

birro1

De dÀr homogena jÀvlarna har ingÄtt en diabolisk pakt och lurat i alla andra att de inte behöver Gud lÀngre: det Àr deras infernaliska plan. Jag har varit journalist i nÀstan hela mitt liv och jag har aldrig frotterat mig och hÀngt med andra journalister utanför jobbet fast nÄgra glas vin har det vÀl blivit och jag har aldrig narrat nÄgon att inte tro pÄ Gud och nÄgon kollektiv sanning kÀnner jag inte till och jag har trÀffat mÀngder av mÀnniskor i bÄde Danmark och Frankrike och USA och pÄ flera andra stÀllen i vÀrlden som begriper allting bra mycket bÀttre Àn jag sjÀlv. Jag Àr arkeolog ocksÄ om det skulle knipa och det skulle aldrig falla mig in att se pÄ forntidens mÀnniskor med förakt.

Majistern snackar skit: om det Àr nÄgon som ser ner pÄ andra mÀnniskor Àr det han. Majistern borde ha en rejÀl risbastu och köras nÄgra varv i en asfaltkokare och sen sitta i stocken pÄ Stortorget i en mÄnad minst.

birro2

Majistern reser runt med tvÄ andra knÀppgökar pÄ det smÄlÀndska höglandet och talar om sig sjÀlv inför nÄgot hundratal vilseförda sjÀlar i pingströrelsens bönehus och tror att hela Sverige bara lÀngtar oerhört efter honom och hans polare Jesus Josefsson fast de som lyssnar troligen Àr samma personer varje gÄng som fÀrdas i bil mellan Vetlanda och VÀrnamo och Vimmerby för att se Sanningen och skÄda Ljuset.
Om det förhöll sig sÄ som Majistern pÄstÄr hade mÀnniskor och möss kommit miltals ifrÄn för att fÄ en bok av Majistern som tack för att de har tecknat en prenumeration pÄ VÀrlden idag och trafikpolisen hade kallats ut för att dirigera rusningstrafiken och kravallstaket och vattenkanoner och hela jÀvla baletten.
Men vi har Ànnu inte nÄtts av löddriga rapporter om vildsinta upplopp i Virserum och Vaggeryd och Vislanda.

birro3

Allt var inte sÀmre förr men nÀstan allt Àr i alla fall bÀttre i dag, för dÄ fanns inga smartfÄnar och smurfplattor och inget Nyhetsmorgon i tokdumma TV4.
Jag anser inte att dagens mÀnniska Àr fullÀndad som hon Àr och vad Àr det för ett glapp Majistern svamlar om Àr det kanske den egna kÀften som glappar och vilken sanning Àr det som ropas ut frÄn hustaken och som jag aldrig har hört?
Det Ă€r ingen ‘sanning’ att Jesus Kristus Ă€r pĂ„ sprĂ„ng inifrĂ„n sin grav och vem sĂ€ger att svenskar Ă€r mer toleranta och medmĂ€nskliga och solidariska och förstĂ„ende Ă€n alla andra? Jag tycker att svenskar Ă€r som folk Ă€r flest.
Det finns mÄnga fler i Sverige Àn Majistern som tror pÄ Gud och stÄr upp för sin kristna tro nÄgra stÄr rent av sÄ högt upp som i eller pÄ predikstolen Selma kunde inte riktigt bestÀmma sig för hur hon skulle ha det dÀr de syns allra mest och ingen kan missta sig pÄ vilka de Àr och aldrig hör man de möts av förakt och fördomar och okunskap.

Majistern rör sig hemtamt och vÀrldsvant i tvÄ vÀrldar. Den hÀr och den hinsides? Det Àr han nog rÀtt ensam om. Eller Àr han bara bara spritt sprÄngande galen? Jag chansar pÄ det senare.

birro4