this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Fritt fram i snabbköpskassan?

Vi har en livscoach i Uppsala. Vad Ă€r det med det dĂ„? undrar du. SĂ„na finns ju överallt. – Kan vĂ€l hĂ€nda, sĂ€ger jag dĂ„. Men vĂ„r livscoach Ă€r nog lite annorlunda, i alla fall. Hon heter Irina Almgren och lĂ€r mĂ€nniskor att… kramas. Kallas cuddle party och kommer frĂ„n USA, sĂ„ klart. Kramkalas.
Irina sĂ€ger att vi svenskar skulle mĂ„ mycket bĂ€ttre om vi kom varandra nĂ€rmare och kramades mera. NĂ€r man gĂ„r pĂ„ kramkalas fĂ„r man inte pussas och man fĂ„r inte klĂ€ av sig. Vad ska man kramas för dĂ„? Och sĂ„ mĂ„ste kramarna vara hela och rena. NĂ€r jag gick i smĂ„skolan skulle man vara ‘med nödiga lĂ€roböcker försedd’ ocksĂ„. Men det behöver man inte om man ska kramas.
Ett kramkalas pĂ„gĂ„r i cirka tre och en halv timme och börjar alltid med en timmes genomgĂ„ng av reglerna. Inte pussas. Inte klĂ€ av sig. Och ha duschat innan. Ska det ta en timme att förklara? Är det bara idioter som kramas?
Ja, men om man…? vill du veta. Du förstĂ„r vad jag menar. Hur gĂ„r det dĂ„? Ingen fara, sĂ€ger Irina. DĂ„ gĂ„r man och tar en kopp te och vĂ€ntar tills det gĂ„r över.

Böghög eller oblyga svenska mÀn pÄ kramkalas?

För jÀttelÀnge sedan nu propagerade Bibi Langer i radio för att mÀnniskor skulle kramas mycket mera och gÀrna pussas ocksÄ. DÄ behövde man inte ens gÄ pÄ kalas. Bibi tyckte att man kunde kramas var som helst och med vem som helst: i tunnelbanan och i kön till snabbköpskassan och hos frisören, &c. DÄ sa jag i samma radio att om nÄgon alldeles okÀnd kastade sig över mig pÄ Karlaplans tunnelbanestation och började kramas och pussas pÄ perrongen skulle hon fÄ en snyting. Om det var en han fick han tvÄ.
Den som kramas olovandes pÄ jobbet i dag blir för det mesta anklagad för sextrakasserier. Fru Langer la ner det dÀr projektet efter en tid.