this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Flickan frÄn Flen

En gÄng Äkte jag tÄg frÄn Malmö till Stockholm tillsammans med Ulf Peder Olrog. Det var pÄ den tiden tÄgen fortfarande stannade vid mÄnga stationer och alltid höll tiden. NÀstan alltid.
NÀr tÄget kommit till Katrineholm stannade det dÀr en stund. Strax intill stationshuset lÄg Katrineholms jÀrnvÀgshotell med sin restaurang som kallades Unter den Linden efter den tidigare Àgaren Leonard L.

Till höger: Unter den Linden i Katrineholm

Det dÀr berÀttade Ulf Peder för mig nÀr vi satt dÀr i vÄr tÄgkupé och tittade ut genom fönstret och drack lite vin ur de dÀr trevliga veckade pappmuggarna som fanns pÄ tÄgen förut men som man nÀstan aldrig ser mer. Och sÄ berÀttade han om flickan i bokhandeln i Flen: hon som kallas Violen i en av Ulf Peders mest kÀnda visor.
Ulf Peder sĂ„g sig omkring i kupĂ©n som för att försĂ€kra sig om att ingen fripassagerare smugit sig ombord och gömt sig under sĂ€tet. “Nu ska du fĂ„ höra. Hon var inte frĂ„n Flen. Utan frĂ„n Katrineholm! Men vem fan kan rimma pĂ„ Katrineholm?”
Jag vet inte om Ulf Peder skojade med mig den dÀr gÄngen pÄ jÀrnvÀgsstationen i Katrineholm. Men det hade varit lattjo om det var sant. Lite grand?

Fel flicka frÄn Flen?