this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Fast Sommar är ju liksom ändå…

Det lär aldrig hända. Tyvärr. Jag kommer aldrig få… Det är enkel logik. Men jag överlever nog. Fast Sommar är ju liksom ändå… Sommar.

Nån som sa att jag är bitter. Det är jag inte alls. Jag är inte ens kränkt, så där som jag alltid var förr. Jag vet hur landet ligger. Har vetat det sen 2007. Nu mår jag bara bra.

Jag tänker satsa på en kokbok i stället. Recepten har jag snott av mina nio fastrar i Neapel.

birro

Jag ska inte lyssna mycket på Sommar i år. Jag går ut hårt och kastar mig över den underbara och välformulerade Liv Strömquist redan den 22 juni: sen kan man säga att mitt lyssnande i sommar är så gott som avklarat.

Varför pratar Jonas Gardell om sitt och pojkvännens ofantligt ospännande liv i P1:s Sommarprogram när han har gjort det sjuttiotolv gånger förut? Lasse Kroniker är en annan pratare jag ska göra mitt allra bästa för att undvika liksom Joey Tempest och den odrägligt uppblåste och självgode Jan Kenneth Eliasson.
Joey Tempest? Herregud, hur hur många decennier var det sen hans bäst-före-datum gick ut? Kroniker har aldrig haft ett sånt datum: hans bäst-före gick ut innan han föddes.

Jag hade gärna lyssnat på Dagens Nyheters nye chefredaktör Peter Wolodarski, men han verkar vara så genuint tråkig att jag hellre avstår. Kanske ger jag i stället Helena af Sandeberg och den ofta halsbrytande roliga Annika Andersson chansen och så en muttrande Ingvar Kjellson.
Inga Landgré och Kerstin Meyer för att jag kände dem en gång och kanske berättar Cecilia Edefalk om hur man målar för att slå svenskt konstauktionsrekord och inom loppet av två dagar år 2010 sälja två tavlor för sammanlagt nära tio miljoner kronor.

Minst hälften av dem som ska sommarprata i SR P1 i år har jag aldrig hört talas om förut: kanske är det lika bra?

liv