this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Varför gör människor så?

Politikervecka i Almedalen: rena dårhuset. En hoppar av mitt i för att han inte “står ut längre” och skyller på barnen fast skälet nog är ett annat och kanske allvarligare ändå. En annan knäppskalle tuttar eld på en massa pengar för att ingen skulle ha märkt att hon var på Gotland annars.
Får man elda upp pengar? Jag menar: är det tillåtet att göra så? Finns det ingen lag som förbjuder människor att bära sig så bakvänt åt? Det handlar om orättvisa löneskillnader mellan kvinnor och män. Eller något. Men det finns ju andra orättvisor också runt om i världen. Som ibland ärmycket värre.
Verkar mest vara billigt effektsökeri, tycker jag. Fast dyrt.

Jag har vid olika tillfällen sett särskilt politiker uppträda mycket konstigt annars också. En gång berättade Lars Leijonborg i teve för Ulrika Eriksson och Gry Forssell att han inte rakade pungen. Varför svarar någon ens på en sådan fråga? Hon med pengarna har poserat för fotografen med en gurka i handen och uppträtt i tidningen iklädd endast ett knallrött läppstift samt högklackat och ett paraply i samma kulör. Förre centerledaren Olof Johansson vadade ut i Öresund i bästa finkostymen för att visa hur farlig kärnkraften är. En annan då prominent person bland svenska politiker dansade hula i bastkjol på ett bord när han var på tjänsteresa till Filippinerna och erbjöd sig efteråt att ta ett dopp i Forsmarks reaktorbassäng: “Kärnkraft är inte farligare än att cykla.” Det är nästan lika exklusivt som att se på när älgar badar. Men man undrar: varför gör människor så?
Och så den kanske värste av allihop. Han dansade i teve med en kossa av dammig fleece. Lika bisarrt som att bli intervjuad av det gröna flanellmonstret Skurt.

Sedan i dag ska jag gå ner på stan och bränna lite pengar. Jag också. På någon trevlig uteservering där de serverar rosé i stora glas som passar en pingvin. Så där som under politikerveckan i Almedalen.

Lika ofarlig som kärnkraft?