this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Utbildning bara i vÀgen

Cecilia Wikström (fp) kom in i riksdagen en gĂ„ng för att hon var gift med en tidigare landshövding och före detta politikerhalvkĂ€ndis. Annars hade det aldrig gĂ„tt. I dag Ă€r hon ogift igen sedan lĂ€nge och tycker att hon har vuxit ur sin svenska knytblus: Wikström ville se mer av vĂ€rlden Ă€n Fyristorg och Stadsparken i Uppsala. DĂ€rför kandiderade hon till en plats i EU-parlamentet med följande motivering: “Det kan vara spĂ€nnande att fĂ„ vara en liten fisk i en stor damm i stĂ€llet för en stor fisk i en liten damm.” Eller en guldfisk i en glasburk? SĂ„ dĂ€r uttalar sig bara den med IQ som en bofink.
Och aldrig Àr det nÄgon enda av alla de dÀr EU-mÀnniskorna som sÀger att de vill till Bryssel för att man tjÀnar sÄ himla mycket pengar dÀr: vem som helst som sitter i EU blir allra minst miljonÀr inom ett Är. Efter skatt, för det Àr inte sÄ noga med parlamentarikernas reovisning av inkomster och traktamenten och andra lattjo förmÄner. Och inte Àr det sÀrskilt mycket jobb heller: de flesta Àr nÀstan aldrig dÀr. Men det gör ingenting, för det Àr ÀndÄ ingen som mÀrker nÄgon skillnad.
MÄste det finnas ett EU dÄ? Kunde vi inte lika gÀrna vara utan? Och kan Marit Paulsen (fp) parlamentera i EU, kan jag och den vansinnige biltjuven herr Padda i Det susar i sÀven göra det ocksÄ. I politiken Àr utbildning bara i vÀgen.

Parlamentariker?