this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

TvÀrtom

Inte alls. TvĂ€rtom uruselt skrivet! Springpojken Blek om nosen mĂ„ vara ‘chefredaktör’ för den i religiösa och alla andra frĂ„gor ultrakonservativa tidningen VĂ€rlden idag. Vad betyder det, nĂ€r det Ă€ndĂ„ Ă€r tuffe pastor Puffra som seglar rovfĂ„gelslikt över redaktionen pĂ„ Axel Johanssons gata i Uppsala?

birro

Blek om nosen har inte förstÄtt vad det innebÀr att ingÄ i en regering i Sverige. DÀr fattas alla beslut kollektivt: Vantesson eller vad hon heter har dÀrför unika och extraordinÀra möjligheter att förhala och i vÀrsta fall förhindra varje beslut och lagÀndring som pastor Puffra och hans anhang sÀger Ät henne att stoppa.

NÀr Vanten fÄr den berÀttigade för att inte sÀga sjÀlvklara frÄgan av journalisterna om sin religiösa tillhörighet svarar hon att det Àr hennes privatsak. Det var det kanhÀnda i förrgÄr men inte nu lÀngre. Vanten sitter numera i en regering och dÄ bör ja rent av mÄste hon svara pÄ sÄdana frÄgor. Det Àr hennes skyldighet. Allt annat Àr fiffel och fusk.
Vanten anser att homosexualitet Àr en sjukdom och Àr vÄldsamt emot abort och samkönade Àktenskap. Jag ger mig fan pÄ att Vanten tror att jorden Àr platt ocksÄ. Hon ser sÄn ut.

vante

Niklas Svensson Àr mÄhÀnda inte den vassaste kockkniven i lÄdan. Men som inrikespolitisk reporter Àr det hans skyldighet att granska och om nödvÀndigt ifrÄgasÀtta varje ministers handlande och bevekelsegrunder. Det Àr dÀrför vi har politiska reportrar.
Det har Blek om nosen inte heller begripit. DÀrför Àr hans utfall mot Niklas i VÀrlden idag oförskÀmt för att inte sÀga förolÀmpande. Jag emotser en ursÀkt frÄn Blek om nosen till Niklas redan i morgondagens tidning.

Nu vÀntar jag bara pÄ att Majistern ska upphöjas till informationsskreterare och presstalesman för Vantens departement. Tompa i Trollis kan bli chaufför i sin fina röda bil och köra Majistern till diverse landsortshotell pÄ det smÄlÀndska höglandet, sÄ att Majistern kan supa skallen av sig varje kvÀll pÄ tvÄ glas vin. Tompa har vanan inne: han har gjort det förr.

DÄ emigrerar Varulven omedelbart till sina pingvinkompisar pÄ Hopplöshetens udde.

hopplöshet