this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Tolkningsföreträde

Håkan Juholt var partiordförande för Socialdemokraterna under tio månader förra året. Det var inga roliga månader: inte för Håkan kråkan och inte för någon annan heller.
Sedan blev Håkan kråkan avsatt under buller och bång och då blev Håkan kråkan sur och nu ska Kråkan skriva en bok och berätta hur det verkligen gick till när han fick sparken och det var minsann inte hans fel för fem öre utan de där jävla sossarnas och allra värst var den där undersköterskan i LO.

Jösses! Har Håkan kråkan inte fattat någonting?! Det var ju uteslutande hans eget fel alltihop och ingen annans! Bara tanken på Kråkan som partiordförande är lika stollig som absurd: jag tror att endast Majistern kan tävla med Håkan kråkan om att vara landets mest olämpliga person för vilket jobb som helst.

Men nu ska Håkan kråkan inte skriva den där boken själv, inte ens det duger han till. Det ska i stället tidningen Östrans i Oskarshamn reporter Fredrik Loberg göra. Han är Kråkans bästis och har intervjuat den före detta partiordföranden och det är resultatet av Fredriks vedermödor som nu alltså ska bli en kioskvältare i höst.

Fredrik medverkade alldeles nyss i TV4:s Nyhetsmorgon och om han skriver lika tafatt som han talar har Håkan kråkan hamnat ur askan i elden: då kan det nog inte bli värre. Hjälp! säger jag bara.

Här är förresten ett utdrag ur den kommande bästsäljaren. Läs själv och bedöm den högkaratiga litterära kvaliteten: Det var fri jaktsäsong. Det var legitimerad storviltsjakt dygnet runt, i stort och smått, med alla vapen.
Storviltsjakt i smått: hur går det till?

Peter Wolodarski är politisk redaktör på Dagens Nyheter och kommenterade Håkan kråkans icke-författarplaner i Gomorron Sverige i SVT1 i dag på morgonen. Peter tycker att det är rätt av Kråkan att skriva en bok även om han inte skriver den själv, för att “varje människa har rätt till sin egen sanning”.
Men har varje människa det? Tänk om det bara är fiffel och fusk hela tiden och människan bara ljuger så där som Kråkan gjorde tjugo gånger om dagen i tio månader och Majister klister gör ännu mer. Vad är det för ‘sanning’ människan har rätt till då?

Wolodarskis släpphänta recept innebär inget annat än att lögnen blir legitimerad.

Det låter mer som när Majistern skriver sina ‘memoarer’ där han gör upp med alla som har varit stygga mot honom genom åren och äntligen berättar ‘sanningen’ och hur det verkligen var.
Majistern säger att han har ‘tolkningsföreträde till sitt eget liv’. Men det kan ju även en massmördare i Norge hävda samt den där Mangs i Malmö.