this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Till ingen nytta

Nu kan hattefnattarna inte r√§kna r√∂ster heller. Kan inte best√§mma sig f√∂r hur mycket vikt en valsedel f√•r vara f√∂r att den inte ska r√§knas. En r√§knare tycker si och en annan tycker s√•. √Ąn sen: det finns m√§nniskor som aldrig kan best√§mma sig f√∂r vare sig det ena eller det andra i livet heller. Herr Papphammar st√§ndigt i valet och kvalet mellan Aftonbladet och Expressen. Men de ska s√• klart inte r√§kna r√∂ster i ett riksdagsval.

På spaning efter en valsedel på rymmen

Hur kan det vara möjligt i vårt samhälle att två tveksamma röster i Arvika ska avgöra hur politiken i Sverige ska se ut under de närmaste fyra åren? Det är inte bara skamligt: det är även ovärdigt en demokrati.
Och alla miljoner människor som röstade i söndags: har de gjort det förgäves? Måste allting göras om nu? Eller är alltihop bara på skoj: ett jättelikt practical joke för grundlurade väljare?
Och så läser jag och hör att det är säsong för löss nu. Och då menar jag inte bara de där tjugo som just har kommit in i riksdagen utan krypen som invaderar alla skolbarns hår varje höst. Och inte kan man kamma bort ohyran heller: det är mycket svårare än så.
Vad är det fråga om? Var kommer alltihop ifrån?

Tjänar ingenting till