this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Slagsmål bland troende

KD har inte lyxen att förvandlas till ännu en rulltrappa för strebrar och karriärister som enbart ser till det egna egot, till den egna statusen, till makten och de feta, farliga grytorna av beslut och inflytande.
Och vad menar Majistern att Lars andaktsson och Ebba är annat än skamlösa strebrar och politiska karriärister? Den mycket ohederlige andaktsson tackade först nej för han ville stanna i Bryssel där alla pengarna finns och skatten är nära nog obefintlig och möjligheterna till ekonomiskt fiffel och fusk är oändliga: han trodde nog att han skulle halka in i presidiet ändå för vilket parti tackar nej till en som är känd från teve och så skulle han sköta jobbet via Kvitter från Bryssel.
Sen ändrade sig andaktsson och ville bli i alla fall, men så dags hade andra kommit före och då förde han ett oherrans liv för att det fanns kristna som hade varit elaka mot en som är känd från teve och så får det väl inte gå till i ett parti där det väl ändå måste var nån ordning och ingen får peta på pastor andaktsson för då kan ett hårstrå i frisyren av plåt hamna fel!
Hur ‘ödmjuk’ tycker Majistern att andaktsson är och förresten var det inte Majistern som ‘kom på helt andra tankar’ när han i fyllan och villan trodde att han kunde bli ledare för Krisdemokraterna: det var TV4 som ställde ett ultimatum till honom men det hjälpte inte för blådåren gick miste om båda jobben i stället.

Vilka väldigt många människor är det som älskar Krisdemokraterna och gärna skulle rösta på dem samtidigt som de tycker att partiets åsikter är obekväma och hur ser en politker ut? Kan han vara ett lallande fyllo i en rännsten på Knivsöder?

birro

Alf har ingenting att be om ursäkt för, men vår alltid i sådana ärenden generöse Majister förlåter honom ändå och för flera år sen när ingen visste vem Ebba var utom Majistern så klart som genast såg vilken begåvning hon var sa han nåt till henne fast vad han sa får vi inte veta och om jag fick ge Majistern ett råd skulle det vara att låta bli spriten när han bloggar i bladen.

Ebba har gått hela grundskolan hos Livets ord och det finns ingenting hon inte vet om jungfrufödsel och annat enfaldigt hokus pokus. Ebba är en ivrig anhängare av den så kallade framgångsteologin, enligt vilken den kristna tron är den enda vägen till framgång på livets alla områden, och tillhör den karismatiska trosrörelse som betonar den hemlige Anders uppfyllelse med profetiska utfästelser och tungomålstjatter vilket kommer att tillföra partiledardebatterna i riksdagen en alldeles extra dimension framöver och förmågan att bota halta och lytta med handpåläggning av Runar när han inte sitter i fängelse. Ebba förespråkar ett auktoritärt ledarskap och har en obarmhärtig syn på sjukdom och fattigdom. Ebba har en bokstavstrogen och pålitlig medeltida bibelsyn och när hon hör ordet abort sparkar Ebba bakut. Hårt.

Det är klart att Ebba är en tjej helt i Majisterns stajl: om hon inte aktar sig kan det hända att Ebba aldrig slipper loss från Majisterns flottiga och frivola uppvaktning. Man kan aldrig veta: med en velig andaktsson ur leken väntar många ospännande men imkomstbringande uppgifter på en makthungrig och ursinnigt jobbsökande Majister. Vad kostar en alkoholiserad andrestyrman på krisdemokraternas sjunkande skepp? Får man kolla Bollen ofta?

Hur anständigt är det politiska spelet i Italien, där bedragaren och horkarlen och ärkefascisten Silvio med hjälp av mutor och maffia åter har slingrat sig ur rättvisans grepp och är fri som fågeln att ägna sig åt politiska skumraskaffärer igen? Forza?

ebba