this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Samarbete lönar sig inte alltid

Före valet lovade mupparna att inte satsa en spänn på försvaret eller rent av avskaffa hela rasket och då röstade så klart alla som tycker likadant på dem. När de åtråvärda taburetterna i regeringskansliet står på spel vill mupparna bygga ännu fler förbannade flygplan för annars får de inte sitta med Stefan svetsare från Sollefteå i Rosenbad och tro att de bestämmer fast de inte gör det.

Nja, säger tvålhala språkröret Gurra piggelin i SVT. Vi är ett samarbetsparti och då får man ju kompromissa för att få som man vill och helst inte så lite i den egna fickan också.
Samarbetspartier har funnits i andra länder. De kallades för stikkere Danmark och quislingar i Norge under andra världskriget. I Frankrike kallades marskalk Pétains samarbetsregering över bordsvatten och bourgogne för collaborateurs. Redan den omedelbara eftervärldens rättvisa dom blev hård.
Efter kriget sattes den nästan 90-årige marskalken i franskt fängelse för resten av sitt liv fast det var så dags då och i Norge avrättades Vidkun Quisling på Akershus fästning i Oslo i oktober 1945.

quisling