this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Samarbete i skydd av en svetsares svammel

I går utnämnde jag ordet ‘fredagsmys’ till ett av de fulaste i svenska språket. Nu säger en Stefan svetsare att han har bildat en ‘samarbetsregering’. Det är inte heller något riktigt lyckat ord: kanske är det i sina yttersta och mest obehagliga konsekvenser ett ännu obehagligare ord än fredagsmys?
Stefan mumlade något om ‘samarbetspolitik’ också: han är ingen lysande estradör och talare, Stefan. Men den som är van att prata inifrån svetsarens visir och en väl madrasserad nattmössa kanske inte har ambitionen att någon ska höra vad han säger.

löfven

Jo, samarbetsregering och samarbetspolitik är värre än fredagsmys även om skillnaden är hårfin. Kråkan var också en entusiastisk och helhjärtad ‘samarbetsman’. Det gick inget vidare för Kråkan heller.

paris

kråka

adolf1

Stefan kallade i regeringsförklaringen i går Sverige för ett ruttet land. Det gör Majistern också och det där är ett uttryck de har snott från en vansinnig dansk teaterprins och en gång kallade Melvin Bobo Slacke Norge för ett ruttet land i det humoristiska radioprogrammet Mosebacke monarki.
Vad är det som är så mycket mer ruttet i Sverige än i något annat land utom Italien förstås där allting är blankpolerat och innerigt och varsamt och azurblått och sublimt kolsyrat.

adolf2

Jag ser framför mig i denna kammare det svenska folkets främsta företrädare. Sa Stefan också i går. Vad är det för skitsnack! Inget annat än en krigsförklaring och rena rama förolämpningen mot varje Pingvin och Varulv!
Gurra piggelin och Rosa sikrom: är alltihop ett uselt och billigt skämt? Bedragaren Shejkarabien och en utbildnings- och forskningsminister som knappt har gått i skolan och alltid sämst-före-datumen byline och valsdröm och en lattjolajbanmänniska som heter Blaha och tror stenhårt på Gud och Jesus och kanske kan Majistern få in skinnskallens mördarkänga på departementet nu om han spelar sina flottiga kort från rockärmen rätt och inte är så mycket fanatsisk katolik och knäppgök hela tiden! Ännu mer blaha!

Det sitter fyrtionio blådårar och jubelidioter i riksdagen också. Hur jävla mycket ‘främst’ är de? Dra åt helvete, Stefan! Be om ursäkt bums och get the fuck outta here!

birro3