this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Rätt tänkt – men fel sagt

Sanna Lundell är dotter till… ja, du vet vem. Och sambo med… ja, du vet. Hon har begåvats med en kolumn i Aftonbladet, och där skriver hon i dag om Sverigedemokraterna. Sanna gillar inte Jimmies gäng, och det gör inte jag heller. Jag kanske rent av tycker mer illa om dem än Sanna. Hon har i alla fall fått sd:s valbroschyr i brevlådan och är bland mycket annat förbannad på att “ett främlingsfientligt parti får lova tt distribuera sina olagliga åsikter till Sveriges samtliga hushåll”.
Det där med ‘distributionen’ är en sak: det är så det går till när det är val i demokratiska samhällen. Sanna behöver inte läsa SD:s valmanifest. Det har inte jag gjort: jag slänger all sådan där smörja right down the drain.
Men åsikter kan aldrig vara ‘olagliga’ i samma demokratiska samhälle. De kan vara obehagliga och idiotiska och allt möjligt annat. Men aldrig olagliga. I ett land där åsiktsfrihet råder har varje människa rätt att tänka och tycka vad hon vill. Detta är reglerat i Regeringsformen i kapitlet om grundläggande fri- och rättigheter. Det är först när åsikterna övergår till handlingar de kan bli olagliga och föremål för rättsliga åtgärder. Till sådana brott hör till exempel hets mot folkgrupp och homosexuella. Däremot står det varje medborgare fritt att tycka vad de vill om sådana saker. Bara några av dem tänker tyst för sig själva på sina kammare.

Känd farsa