this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Parti i målet och Thunder on the island

Fanny är inne nu. Klööv, alltså. Mest poppis av alla just nu. I alla fall om vi snackar politik. Och det bör man göra nu när det minglas och vinglas bland vinglas i Almedalen.Alla, precis ALLA, är där. I varje fall de som är viktigast och räknas mest. Det är bara majister Miffo och en svetsare från Sollefteå som saknas. Svetsaren har annat för sig på en annan landsbygd och det var ingen som ville betala Miffos biljett.
Men skam den som ger sig. Som den very important opinionsbildare han är är Miffo självklart på plats i Almedalen i alla fall. Om än bara via den egna teveapparatens skärm hemma på unkna Södermalm i skitfega Stockholm. Opinion på distans, så att säga.
Efter varje partiledares anförande i Visby samlar Miffo sina tankar – som om han hade några! – och ’recenserar’ talet liksom på uppstuds typ och hänger en i högra krysset otagbar för målisen. Halsdarrigt och medan livet knullar honom i styvfart. Hur himla härligt som helst och vågen och hög femma i varje buske! Eftersom Miffo hatar kommunister var Sjövilds tal knappt godkänt medan liberalpartisten kapten Björkris klarade sig bättre än Sjövild som kanända inte är kommunist när allt kommer omkring utan vilken dag som helst trlllar ut ur garderoben som fullfjädrad riskkapitalist inom skola och äldrevård, vilket inte skulle förvåna någon annan än möjligen majister Miffo.

Alltnog. Eftersom Fanny är hottast av hela högen hakar Miffo sin korvvagn på almedalstöfftöftåget och lajkar Fanny jättemycket. Det gör Miffo för att visa att han är en rosenrasande rebell som är fri och oberoende och inte springer någons ärenden. Utom sina egna som går ut på att alltid dra det längsta strået och slicka maktens och härlighetens skor i evighet jajamen!
Jag tycker att Miffo borde ägna sig åt att kasta kubb i stället för att klänga på inbillade barrikader och fantisera om att omstörta samhällen till höger och vänster fast allra mest sådana till vänster eftersom de till höger inte behöver vältas överända.

Och på Drottningholms slottsteater har de en mysko maskin som har blixtrat och mullrat i mer än 250 år. Bara en sån sak och kunde behövas i Ankdammen i Almedalen!

Klockan sju i kväll äntrar den frånvarande svetsarens hjälpgumma stora scenen i Almedalen och på torsdag snubblar lilla Bjäbba in från ett buskage i De Badande Vännernas botaniska trädgård bortom Kruttornet och Skogränd och Fiskargränd och sen bir det luft i luckan i Miffos teveapparat när Jimmie kommer med alla nazisterna och alla utom stollarna flyr från Gotland i panik och när Gurra piggelin och surkärringen ska tala på lördag och söndag ekar det ihåligt och ödsligt över ankorna i den lilla dammen i Almedalen som en gång var Visby hamn.

Jag vet inte om det var bättre förr, men det var i varje fall roligare när Olle snackade från ett lastbilsflak inför noll publik. Lastbilen stod vid Kruttornet, har jag för mig, som är ringmurens äldsta torn och året var 1968. Inträde gratis. Skulle inte funka i dag enär inga frihjulstalare tillåts i Almedalen.