this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

På livstid och I förskingringen

Det är jobbigt att vara ensam rebell och stå på barrikaderna och kämpa i uppförsbacke och ständig motvind fö att andra männscher ska få ett bättre samhälle att leva i. Tro inte att någon tackar en självuppoffrande gerillagubbe heller. Ekonomisk ruin är den belöning man får och då har Muffins ändå inte talat om hur han blev förskingrare. It’s a tough life och otack är världens lön. Fy bubblan!

Majister Muffins ”kollapsade” inte ekonomiskt för att han slogs på barrikaderna för ett bättre samhälle utan för att han umgicks alltför närgånget med nazister och uttalade högerextremister och andra ivriga rasister och fosterlandskramare.

Det här är ingen bra idé, för då blir barnens morsa bergis grymt förbannad. Dessutom är det närmast en förutsättning att han som är på rymmen med ungarna i varje fall hjälpligt behärskar det lands språk dit han avser att bege sig med de olovligen bortrövade barnen.
Sen uppstår ytterligare komplikationer när stollan ska följa med så klart och pappan till hennes lika minderåriga barn nog har ett och annat att säga om Muffins och förra fruns flyttplaner till soligare nejder under en evigt azurblå himmel. Människorov är ett allvarligt brott och ingentng samhället tar med en klackspark och rycker på axlarna åt. Det anges i brottsbalken 4 kap. 1 § som brott mot frihet och frid och för detta döms den som bemäktigar sig och för bort eller spärrar in ett barn (eller någon annan) till fängelse i lägst 4 och högst 18 år. Eller på livstid.