this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

När han har fikat färdigt

Leffe GW ska ut på jakt. Inte efter vildgris på den stora lantegendomen i Södermanland utan efter Olof Palmes mördare. Det kan finnas spår kvar, mumlar Leffe GW i teve. Jag tror att han sa så, för det är alltid svårt att höra vad Leffe säger när han tonlöst muttrar i ett spretigt skägg som det aldrig blir något riktigt av.
Det är bara tjugofem år sedan nu och det ‘spåret’ har hunnit kallna många gånger sedan dess.
Leffe GW säger att mördaren var cirka 40 år vid tillfället och en och åttio lång och att han fortfarande lever, att han en säker skytt som inte är en kvinna men född i Sverige och att han känner Stockholms innerstad utan och innan samt att han har varit polis eller väktare eller kanske militär. Leffe GW säger att gärnngsmannen antingen har mördat på egen hand eller ihop med några andra.
Det där sista hade du och jag också kunnat säga, men Leffe är nära att spricka av stolthet över den egna skarpsinnigheten. Antingen var han ensam eller också var han inte det…

Leffe säger också han inte är ute efter hittelönen på femtio miljoner kronor heller för han är så in i helvete jävla rik att han inte behöver mer stålar. Men om den som sköt Olof Palme på Sveavägen i Stockholm på kvällen den 28 februari för tjugofem år sedan hör av sig till Leffe, så vill han gärna snacka lite mord och grejer över en fika på stan. Leffe bjuder.
Leffe GW vill gärna flukta lite på mordvapnet också om mördaren har det kvar och det är Leffe övertygad om att han har men Lefe GW berättar inte varför han så gärna vill titta på pistolen som användes vid mordet på Olof Palme. Leffe kanske bara är lite mer intresserad av mord och mördare än alla vi flesta andra?
Leffe tänker inte gå till sin arbetsgivare Rikspolisstyrelsen och berätta vem mördaren är, för Leffe GW är så klart ingen simpel tjallare. Leffe tycker bara att skulle vara lattjo att veta. Hur då… lattjo?
Och måste han inte det, förresten? Skvallra för chefen? När han har fikat färdigt?

Vill gärna veta över en fika

Ingvar foten säger däremot från sitt håll att “mordet redan är löst”. Jaså? Hur då? “Ja men Lisbeth har ju sagt att det var Krille.” Kallas i varje annat sammanhang solklar bevisföring.
Men Ingvar har också som sin politiska filosofi en gång uttryckt den idiotiska ickeinsikten att “De rika blir lyckligare om de tvingas dela med sig”. Du förstår att vi inte talar om esikilstunastålets skärpa här.

Håller på Elfsborg också

Jag tror som Leffe GW att Lisbeth inte har en aning om vem som sköt hennes man. Hon bara tror att vet det, och så länge hon gör det heter Olof Palmes mördare Christer Pettersson: en supernolla i småkriminalitetens undervegetation som bar sig allmänt drummelaktigt åt bland männsikor och som gärna käkade chokladlikör till frukost.
Precis som Majistern förut när han trodde att han var rockstjärna i kalkonpunkbandet The Christer Petterssons men bara slirade runt som ett fyllo i Olskroken och Majorna i Göteborg.
Hur smaklös kan en människa bli? Precis så smaklös som Majistern. Lägre går det inte att komma, för där nere är den absoluta botten.

Breakfast for blockheads