this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

När argumenten tryter eller Sanningen åsidosatt

Nu får det bli ett slut på Majisterns ständigt ohederliga argumentation! Svantesson ‘jagas’ inte för att hon ‘är kristen’. Det finns det många ledamöter i Sveriges riksdag som är. Vi behöver inte nämna hela den krisdemokratiska riksdagsgruppen och om jag inte har fattat fel är även Anders Borg ‘kristen’. Det var före detta talmannen Björn von Sydow också. Tidigare justitieministern Thomas Bodström sitter inte i riksdagen mer: han är i stället ledamot av kyrkofullmäktige i Boo församling i Nacka. Etc etc. I riksdagen sitter även muslimer. Kanhända är några rent av islamister.
Jag har aldrig hört att någon har ‘jagat’ dem för att de är troende. Om någon frågade mig: jag tror att de som tror på Gud i Sveriges riksdag är fler än de som inte gör det.

Människor ifrågasätter Svantessons uttalade FUNDAMENTALISM i religiösa frågor och hennes engagemang i Livets ord samt den obehagliga anti-abortlobbyn Ja till livet. Svantesson är inte heller just någon ivrig anhängare av HBTQ-rörelsen och samkönade äktenskap.
Det är tveksamt om hennes inställning i sådana ärenden hör hemma i ett demokratiskt ja rent av ‘upplyst’ samhälle.

I allt övrigt är förstås vad Svantesson tror eller inte tror på i religiösa frågor alldeles ointressant.

Majisterns påstående är oanständigt: det har ingenting med verkligheten att skaffa. Häxprocesser av det slag han antyder har inte förekommit i Sverige på 300 år.
Men kanske får Majistern några ytterligare pluspoäng av tuffe Uffe och en guldstjärna av springsjasen Lill-Micke i Uppsala nu.

birro