this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Murabak pÄ svenska

Jag lÀser i Expressen att Egyptens nyss avgÄngne president Hosni Said Murabak kanske tog med sig mer Àn 450 miljarder kronor ocksÄ nÀr han gick. Eller inte gick? Det Àr lite oklart just nu, men jag tror att han har stuckit med alla stÄlarna: hans sort brukar göra det.

Detta var inte möjligt förr och borde inte gĂ„ att genomföra i dag heller. Men jag förstĂ„r att det Ă€r de förbannade datorernas fel: nu kan man flytta runt pengar som man vill mellan lĂ€nder och konton hemifrĂ„n soffan medan man slötittar pĂ„ Let’s dance i TV4.
Innan datorerna var uppfunna mÄste man gÄ till banken och fylla i en uttagsblankett och sjÀlv packa alla pengarna i stora koffertar och bÀra ut till den vÀntande flyktbilen och sÄ gasen i botten eller Ànnu tidigare hÀstarna i sken innan myndigheterna hade kommit i tofflorna och tagit upp förföljandet.
Jag tycker att det verkar hederligare, pÄ nÄgot vis. Sportsligare, liksom. Mer fair play, typ.

Drottning Kristina försökte ocksÄ efter tronavsÀgelsen pÄ Uppsala slott den 1 juni 1654, men fick bara med sig de vÀrdefulla böcker och handskrifter och konstföremÄl &c som hon förutseende nog hade skickat utomlands i förvÀg. Resten blev kvar hemma och tog den svenska staten hand om.
Varför gjorde inte den egyptiska regeringen likadant?

Roffare till hÀst
SĂ©bastien Bourdon 1653
Museo del Prado Madrid