this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Minister byter klÀder

Nu sĂ€ger de pĂ„ nyheterna att Sven Otto Littorin förbereder en förtalsstĂ€mning mot Aftonbladet för att tidningen publicerat ‘osanna uppgifter’ om honom “som privatperson”. Det kan vĂ€l ine vara möjligt? Inte av det skĂ€let, i alla fall. NĂ€r AB stĂ€llde frĂ„gan till Littorin om han sprang hos horor var denne fortfarande minister. Littorin vĂ€grade att svara. Han valde i stĂ€llet att avgĂ„ i samma ögonblick och titulerar sig dĂ€refter ‘privatperson’. Denna person har under en veckas tid inte synts till nĂ„gonstans pĂ„ jordens yta förrĂ€n han i gĂ„r publicerade det mest urvattnade försvar för sin egen sak jag tror att jag nĂ„gonsin har sett.
En ‘intervju’ per mejl. Som Littorin sjĂ€lv har bett om att fĂ„ in i tidningen. Och Dagens Nyheter publicerar. Rakt av. Horribelt. Jag ska nu genast skicka ett mejl till DN, dĂ€r jag dementerar att jag nĂ„gonsin har varit i Tierp. Sant eller osant? Har det nĂ„gon betydelse? Inte för DN i alla fall. Ska bli kul att lĂ€sa artikeln i morgon.
Det sÀger sig sjÀlvt att man inte kan byta ministerkostymen mot privatpersonens trÀningsoverall lika snabbt som StÄlmannen klÀr om i sin telefonkiosk. Att pÄstÄ nÄgot annat Àr larvigt.

Minister svidar om

PÄ frÄgan om han har haft nÄgon kontakt med kvinnan som har talat med Aftonbladet svarar Littorin: Det vet jag inte för att jag inte vet vem hon Àr. Vad Àr det för ett svar? Kan det ens kallas sÄ? Jag vet alltid vilka de mÀnniskor Àr som jag trÀffar. Om jag kanhÀnda inte alltid vet det innan, vet jag det i alla fall efterÄt. Det gör Littorin ocksÄ.
Littorin försöker svara bÄde ja och nej pÄ samma frÄga. Ett gammalt beprövat knep, sÀrskilt bland politiker. Och lika misslyckat varje gÄng. LÀr sig politiker aldrig nÄgot?
Jag vet inte om hon misstagit sig eller hittat pÄ hela historien. Men jag har inget behov av att ta ut nÄgon ilska eller upprördhet pÄ henne, sÀger Littorin ocksÄ. SÄ bussig hade jag aldrig varit. Men i en vÄrdnadstvist med förra frun som spelas upp offentligt Àr Littorin inte lika tolerant och överslÀtande. Jag finner detta en smula inkonsekvent. Det Àr nÄgot som inte hÀnger ihop.
Littorin mörkade för familjens skull, skriver Svenska Dagbladet pÄ förstasidan i dag. Jag tror att Littorin mökade för Littorins skull.
Vem har rĂ€tt: Littorin eller AB? Det vet inte jag och det gör inte du heller. Littorin har ljugit förut och det har AB ocksĂ„. Sanningen kĂ€nner tills vidare nog bara Littorin och kanske en kvinna som kallas ‘Anna, 30’.
Med tillĂ€gget: Anna heter förstĂ„r nĂ„got annat. FörstĂ„s? Kunde man inte kalla henne Britta lika gĂ€rna? Eller Hjördis? Vad Ă€r det för fel pĂ„… Silvia?

ApropÄ det: var byter StÄlmannen om i dag? NÀr det inte finns nÄgra telefonkiosker att hoppa in i lÀngre.