this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Medieval darkness eller Blind man’s buff

“Som att ha en blomma som partisymbol.” Än sen? Alla poltiska partier i Sverige har en blomma som symbol. Utom Moderaterna och Vänsterpartiet. Jag vet inte varför: en liten blyg viol kunde väl matcha Bill Kavats arroganta uppsyn?
I USA kör de med djur: en elefant och en åsna. Dumbo och Ior?

donkey

“Det saknas hjärta i svensk politik.” Men Majisterns blödande och pulserande hjärta som han ständigt bär framför sig i kupade händer när han inte serverar det på silverfat: duger inte det?

“Livet handlar inte bara om pengar.” Jo, det gör det. Livet handlar nästan UTESLUTANDE om pengar. Samhället måste ha pengar för att kunna utföra sina åtaganden gentemot medborgarna och dessa i sin tur måste ha pengar för att kunna betala sitt uppehälle och åka på semester till Thailand och de allra mest exklusiva existenserna behöver pengar till Baileys också om det inte nån gång räcker med två glas vin.
Det är därför pengar är så absolut nödvändigt i ett samhälle. Den som inga pengar har kan knappast sägas leva ett anständigt liv, och så kan inte ett samhälle utan pengar kallas heller.

Ett samhälle utan pengar går snart i putten som Grekland borde ha gjort för länge sen och Italien står näst i tur att göra. Forza Berlusconi!

Majistern anklagar Göran H och Krisdemokraterna för ‘populism’. Det borde han inte göra, när ingen flörtar mer ohämmat med publiken än han med sin eländiga missnöjes- och bimbopolitik.
Majistern säger att “politik är viktigt. Men livet är viktigare.” Vilket liv? Majisterns liv? Jag vet inte. Men du kan vara övertygad om att det inte är ditt eller mitt.

Barnen? Vilka barn är det Majistern tänker på då? Hur mycket bryr han sig om sina egna när han sitter och gråter utan slut på fyllan på ett sunkigt sjapp i Alingsås?

Vems “drömmar om ett bättre samhälle” är det som ska prioriteras i Majisterns Sverige? Ska alla bli katoliker och ska vi förbjuda aborter och preventivmedel och ska barnmisshandel som en efterbliven springsjas i Uppsala förespråkar införas igen?
Vilka är Kärleksriddarna för Jesus Kristus som följer Majistern och hans halta häst i hasorna? Finns det några fler än sjasen och en begravningsentreprenör med storhetsvansinne i Trollhättan som är med på Majisterns medeltida korsfararmission?

Min hund vrider sig av skratt på golvet när han ser Trio me’ Bumba revisited framför sig!

donquijote

Majistern har tidigare alltid ivrigt förnekat att han är krisdemokrat. Det var han inte ens när han kandiderade till posten som partiledare, fast ingen utom springkillen i Uppsala hade bett honom och ingen ville ha honom.
Nu har Majistern äntligen tagit bladet ur munnen och erkänt vad alla länge har vetat. Kanske är det dags att utmana den osynlige mannen från Bankeryd igen? Det är han som bara syns en gång om året: i krisdemokraternas och Livets ords förstamajtåg i Uppsala, där han går i armkrok med Majistern.
Eller tänker Majistern ta upp kampen med Lars Andaktusson om en plats i EU-parlamentet?

krille3