this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Med tvekan

Vår synnerligen politiskt sakkunnige är på plats för att rapportera från årets politikervecka i Almedalen. Eller… inte han själv alltså, för den sakkunnige sitter i en sladdrig träningsoveralltröja hemma vid köksbordet på Södermalm i Stockholm eller kanske på något av alla lyxhotell i världsklass i samma stad där han brukar hålla till när han pladdrar planlöst i sin podd.
I år var det vänsterpartiets Jonas Sjöstedt som som fick äran inleda det roséimpregnerade mycket kommersiella jippot i Visby. Jonas som annars är en ”sympatisk” snubbe var inte i bästa form, konstaterade den sakkunnige från sin upphöjda position någonstans långt borta. Han verkade ”stressad och nervös”, men det var nog bara premiärnerver för det var ju första gången för den gode Jonas som aldrig har talat inför publik förut.
Publiken, ja. Den ska vi bara inte tala om: ”nerdrogad och otroligt trött och slö”. Vad fan hade de dönickarna där att göra! Hade lika gärna kunnat stannat hemma! Så jävla sjukt trist och tråkigt svenskt asså och inte ett dugg härligt kontinentalt som på en piazza i Rom eller var som helst i ett ständigt soldränkt i Italien.

Den mycket erfarne och kompetente inrikespoltiske analytikern och kommentatorn i Almedalen fast ändå inte om du förstår vad jag menar tycker att svenska politiker ”borde visa mer mod” vilket jag måste förstå betyder att svenska politiker och förresten hela det förbannade folket är fega. Alla utom den sakkunnige som alltid lika oförskräckt har hissat sin fana på tusen och åter tusen barrikader genom åren, fast jag lovar att han aldrig har sett en sådan konstruktion på nära håll.

Svenska politiker borde vara ”lite mer personliga” och man undrar varför bara ’lite mer’ när de kunde vara mycket mer och lämna ”det här robotlika ängsliga förbannade svenska darriga bakom sig”. 2,5 stjärnor till Jonas, vilket inte säger den lyssnare någonting som inte vet hur många stjärnor som finns i potten. Den håglösa publiken kan nog inte premieras med mer än en svag etta. Med tvekan.