this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Med tvekan

VĂ„r synnerligen politiskt sakkunnige Ă€r pĂ„ plats för att rapportera frĂ„n Ă„rets politikervecka i Almedalen. Eller… inte han sjĂ€lv alltsĂ„, för den sakkunnige sitter i en sladdrig trĂ€ningsoveralltröja hemma vid köksbordet pĂ„ Södermalm i Stockholm eller kanske pĂ„ nĂ„got av alla lyxhotell i vĂ€rldsklass i samma stad dĂ€r han brukar hĂ„lla till nĂ€r han pladdrar planlöst i sin podd.
I Ă„r var det vĂ€nsterpartiets Jonas Sjöstedt som som fick Ă€ran inleda det rosĂ©impregnerade mycket kommersiella jippot i Visby. Jonas som annars Ă€r en ”sympatisk” snubbe var inte i bĂ€sta form, konstaterade den sakkunnige frĂ„n sin upphöjda position nĂ„gonstans lĂ„ngt borta. Han verkade ”stressad och nervös”, men det var nog bara premiĂ€rnerver för det var ju första gĂ„ngen för den gode Jonas som aldrig har talat inför publik förut.
Publiken, ja. Den ska vi bara inte tala om: ”nerdrogad och otroligt trött och slĂ¶â€. Vad fan hade de dönickarna dĂ€r att göra! Hade lika gĂ€rna kunnat stannat hemma! SĂ„ jĂ€vla sjukt trist och trĂ„kigt svenskt assĂ„ och inte ett dugg hĂ€rligt kontinentalt som pĂ„ en piazza i Rom eller var som helst i ett stĂ€ndigt soldrĂ€nkt i Italien.

Den mycket erfarne och kompetente inrikespoltiske analytikern och kommentatorn i Almedalen fast Ă€ndĂ„ inte om du förstĂ„r vad jag menar tycker att svenska politiker ”borde visa mer mod” vilket jag mĂ„ste förstĂ„ betyder att svenska politiker och förresten hela det förbannade folket Ă€r fega. Alla utom den sakkunnige som alltid lika oförskrĂ€ckt har hissat sin fana pĂ„ tusen och Ă„ter tusen barrikader genom Ă„ren, fast jag lovar att han aldrig har sett en sĂ„dan konstruktion pĂ„ nĂ€ra hĂ„ll.

Svenska politiker borde vara ”lite mer personliga” och man undrar varför bara ’lite mer’ nĂ€r de kunde vara mycket mer och lĂ€mna ”det hĂ€r robotlika Ă€ngsliga förbannade svenska darriga bakom sig”. 2,5 stjĂ€rnor till Jonas, vilket inte sĂ€ger den lyssnare nĂ„gonting som inte vet hur mĂ„nga stjĂ€rnor som finns i potten. Den hĂ„glösa publiken kan nog inte premieras med mer Ă€n en svag etta. Med tvekan.