this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Med hammaren beredd under kavajen

Bland dem som förmodas bli medlemmar i Stefan svetsares järngäng pekas en politisk fifflare och bidragsfuskare ut och en ökänd kontokortsbedragerska och en före detta hög polischef med ett ruffigt och inte heller alldeles fläckfritt rykte och som blivande utrikesminister sägs en person som inte kan tala engelska ligga bra till.
Vilka språk förutom Valsdröms stabbiga ångermanländska talar Stefan svetsare själv?

Och så har riksdagen utsett en stolle till andre vice talman som är järnrörsfantast och nazist och rasist och som förespråkar dödsstraff och jämför homosexualitet med pedofili och andra “sexuella avarter”. På bilder från slutet av 90-talet ses han stolt skaka hand med en tysk SS-veteran i samband med ett av Sverigedemokraternas möten.
Denna person kommer under åtminstone den närmaste fyraårsperioden att delta i ledningen av riksdagens arbete samt representera Sverige internationellt och ha åtminstone en teoretisk möjlighet att agera som Sveriges statschef.

Innan dess hade Sveriges riksdag under en hel dag blivit ett slags skepp kommer lastat eller hela havet stormar på dagiset Lingontuvan för att ingen av de folkvalda visste hur man gör när man väljer talman med krav på sluten votering!
Och så finns det människor som undrar varför en del människor väljer att inte rösta!

Björn Wiman är kulturchef på Dagens Nyheter. Han kallar riksdagens nye andre vice talman en skam för Sverige. Det gör jag också. För att inte säga ett politiskt och intellektuellt reaktorhaveri. Fast ordet intellektuell väl knappast går att använda i ett sådant sammanhang?

skinnskalle