this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

JĂ€ttebotten

Varför Àr MÄna sÄ in i helvete jÀvla duktig för nu helt plötsligt? NÀr hon inte var det dÄ hon vaknade i söndags. Men sedan var MÄna hux flux jÀttepoppis klockan tio i fem pÄ eftermiddagen samma dag.
Vad hade MÄna hunnit med för mÀrkvÀrdigt att utrÀtta under den tiden? Hon hade bestÀmt sig för att avgÄ. Hoppa av karusellen. Innan den hade stannat. Det fÄr man bara inte: dÄ blir varje karusellkonduktör förbannad. Som rÄttorna strax innan skutan gÄr till botten. Som ynkryggar gör nÀr vindarna börjar friska i lite: ger alltihop pÄ bÄten och sticker med skeppskassa och kompass. Bye bye. LÄt de andra driva bÀst de tycker bland grynnor och grund tills de gÄr i kvav för gott.
SÄ gjorde Göran för fyra Är sedan och sÄ gjorde MÄna i söndags. Han byggde palats vid BÄvens strand för en spritkassörskas furstliga pension. MÄna tog första flighten till Charles de Gaulle med ett hÄnflin smetat över hela fejan. Turkos kavaj ocksÄ till den dÀr asfula rosa vÀskan hon drar omkring med jÀmt: mer mysslyckad kan ingen kombo bli.
Och Ă€ndĂ„ stĂ„r allihop dĂ€r som ville mosa MĂ„na i söndags pĂ„ rad i dag och tycker att hon Ă€r jĂ€ttebra. En toppentjej, rent av. För att hon ‘visade mod och ledarskap nĂ€r hon avgick’, sĂ€ger de. Vad Ă€r det för ‘mod’ MĂ„na har visat? Kan nĂ„gon tala om det för mig? Det hon har gjort Ă€r ju precis raka motsatsen till allt som kunde kallas sĂ„.
MÄna har hoppat av, för helvete! För att det blev lite knökigt pÄ jobbet. DÄ blev MÄna ledsen och ville inte vara med lÀngre. Hon tog stÄlarna och stack. Fattar ni inte? Större brist pÄ ledarskap gÄr inte att visa upp. Kejsar Bokassa i Centralafrikanska republiken: nÄgon som minns honom?

Inte heller att lita pÄ

Jag tycker att alltihop Àr rÀtt ynkligt. Finns det ingen annan som gör det ocksÄ? Och ynkligast av allihop Àr MÄna: lika feg som Göran. Hon Àr inte toppen. MÄna Àr botten. JÀttebotten.
Och de stackars skeppsbrutna sossarna: vad ska de ta sig till nu? NÀr ingen finns som vill ta över? SÀger de i alla fall, nÀr nÄgon frÄgar. Fast hundratals stÄr beredda bakom knuten med lönnmördarens kniv gömd under kavajen.
En som heter Veronica Palm sĂ€ger att hon ‘kanske vill’ om hon bara fĂ„r sova pĂ„ saken först. Sova? Det Ă€r ju det de har gjort i partiet tjugofem Ă„r för lĂ€nge. Ska Veronica vĂ€nda sig om i sĂ€ngen och somna om dĂ„? Nu nĂ€r det Ă€r oppĂ„hoppa och lite jĂ€vlar anamma som gĂ€ller? Och inte sĂ„ lite heller.
Palm, förresten? Är Veronica slĂ€kt med skrĂ€ddarmĂ€staren frĂ„n SkĂ„ne?
OspÀnnande upplösning av simpel sÄpaserie med ett gÀng vinddrivna snedseglare i en kopp kamomillte Àr att vÀnta nÄgon gÄng i vÄr.

Adrift at sea