this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Gör som jag!

Jimmie fĂ„r inte komma pĂ„ kungakalas. Än sen? Det skiter vĂ€l jag i. Förresten Ă€r det inget kungakalas heller. Nobelstiftelsen Ă€r en privat angelĂ€genhet. Nobelstiftelsen bestĂ€mmer sjĂ€lv vilka de vill bjuda pĂ„ fest. Det har inte statsministern eller nĂ„gon annan statlig myndighet med att göra. Fast nĂ€stan alla mĂ€nniskor verkar tro det.
Nobelstiftelsen behöver inte bjuda Tabbe och Salvia heller, om den inte vlll. Men det mÄste den vÀl: det Àr nog en del av hela tivolit.
Nobelfest? Jag har tackat nej till det kalaset en gÄng för lÀnge sedan. Det var en person som satt i Svenska Akademien dÄ som avrÄdde: det kalaset Àr det trÄkigaste som finns. KÀket Àr kallt nÀr du fÄr det, om du fÄr det. Och vinet Àr alltid bÀttre nÄgon annanstans.
Jag förstÄr ju ocksÄ att det sÀkert har varit ett svÄrt beslut för Nobelsiftelsen att fatta. Men om Jimmie hade fÄtt komma: var skulle ha sitta i BlÄ Hallen? Vilken dam ska sitta strax till höger om Jimmie? Finns det nÄgon som vill göra det? Knappast nÄgon, skulle jag tro.
Och Jimmies ofattbart fula rundkulliga hatt? Hur fan skulle den se ut i BlÄ Hallen?
Om jag hade hade haft nÄgot inflytande i Nobelstiftelsen hade jag ocksÄ röstat nej till Jimmie. Det tycker jag att alla andra ska göra ocksÄ.

Platsar inte