this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Fyra av tio

I Expressen säger chefredaktören och den ansvariga utgivaren att bland landets alla kvällstidningsjournalister smyger det omkring 1,06 krisdemokrat.

I Aftonbladet står det att 4 av 10 journalister, eller 41 procent, tycker att Miljöpartiet är det bästa partiet. Näst populärast är Vänsterpartiet med 15 procent strax före Socialdemokraterna och Moderaterna på 14 procent var.
Om siffrorna läggs ihop stöder alltså 70 procent av landets de rödgröna partierna.

Folkisarna och bönderna nämns inte i Aftonbladets artikel och det gör inte Sverigedemokraterna och de krisdrabbade heller. Men KD är ju å andra sidan bara 1,06 person. I varje fall på kvällstidningsredaktionerna: Expressen och Aftonbladet, Göteborgs-Tidningen GT och Kvällsposten.

Undersökningen har genomförts vid Institutionen för journalistik och masskommunikation, Göteborgs universitet (JMG).

1999 var en av tio journalister miljöpartist och var tredje vänsterpartist. I dag är i stället svenska journalister mer gröna än röda. Manliga journalister är mer moderata än kvinnliga medan förhållandet är det motsatta när det gäller MP.
VP och FP har lika många manliga som kvinnliga sympatisörer och KD gillas inte av vare sig kvinnor eller män: de får aldrig mer än två procent hur man än räknar och ibland inte ens det.