this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Freak show made in USA

Jag hade tänkt skriva något om Donald Trump i dag. Men efter presidentens groteska pesskonferens I Vita huset i går tror jag inte att jag kan det. Jag orkar bara inte. Det var det mest absurda och vansinnigt motjudande spektakel jag tror att jag någonsin har hafr oturen att bevittna. En timme och en kvart, också. Fasansfullt. Rena tortyren!
Den som inte såg det vämjeliga skådespelet inför öppen ridå och hela världen att förstummat titta på kan omöjligen förstå vilka hemskheter som utspelades i Washington DC i går eftermiddag lokal tid!
Hur länge är det möjligt att en vettvilling ska tillåtas förnedra sig själv och hela USA innan någon sätter stopp för den sinnessjuka cirkusen?

Samma sak har hänt en gång förut, och man trodde inte att man skulle få uppleva det igen: när borgerligeheten lade sig platt för Hitler 1933 och nazisterna kom till makten i Tyskland genom en så kallad koalition med nationella grupper. Det tog Hitler mindre än två månader att ge sig själv makten att på egen hand lagstifta och införa sin egen nazistiska diktatur.
Inom ett år hade Hitler antagit titeln Führer und Reichskanzler. Hans mål var att ”befria” landet och göra Tyskland ”stort” igen: ett Stortyskland. I dag står en galning i the East room i Vita huset och gormar om att han är den ende på planeten som kan ”rädda” USA!

Vi hör sammma olycksbådande tongångar från andra sidan Östersjön, där Putin drömmer om ett Storryssland och redan har annekterat Krim och för krig i Ukraina. I USA bräker en galen president om att göra Amerika ”great again” och i Sverige förbereder en surkärring på högerkanten ett regringssamarbete med Stollepartiet. Just vad man kunde vänta från det hållet! Eller blir det de smidiga såssialakrobaterna som hinner först? Ska Sverige bli gammalt och fornstort igen och ta tillbaka sina tidigare besittningar i Livland och Svenska Pommern med städerna Stralsund och Greifswald!
I går hann den vedervärdige mannen i Washington inte mer än knappt börja förrän han hatiskt och rovgirigt kastade sig över medierna och journalisterna som han säger är ”oärligare än någonsin” och bara ljuger och hittar på och aldrig ger honom själv det rättmätiga erkännande han förtjänar.
Läckorna om regeringens ifrågasatta kontakter med Ryssland är ”riktiga” men mediernas rapportering om dem är ”falska”. Jag vet inte om du fattar. Jag gör det i varje fall inte. Trump hävdade med papegojans envishet att ingen president har fått fler elektorsröster än han sedan Ronald Reagan 1984. När NBC:s reporter påpekade att Barack Obama och Bill Clinton och George Bush den äldre alla fick fler elektorsröster än Trump avfärdade denne hela saken med en föraktfull axelryckning: Jag vet inte var jag har fått det ifrån. Det var nån som sa det till mig.

Journalisterna på plats fick det rakt i ansiktet. Jag gapar inte och skriker inifrån en väl madrasserad nattmössa om saker jag inte vet nåt om. Jag säger bara som det är: ni är ohederliga människor. Å hör sen! I’d be a pretty good reporter myself. Men nu vill jag ha en snäll fråga. Nej, inte du från CNN! Du kan hålla käften! Å, där har vi en från Fox News! Varsågod och ställ en fråga!
Det var meningen att Trump sulle presentera sin nya arbetsmarknadsminsister Alexander Acosta sedan den första kandidaten hoppat av. Bara det att Acosta nämndes knappast alls vid gårdagens uppseendeväckande presskonferens utan försvann alldeles i den bisarra såpacirkusen i Vita huset. Närapå i klass med ett hotell i helvetet och kåta bönder och pilska präster i svensk television. Trump har med illröd energi förolämpat så gott som alla människor från ”så kallade” domare och egna partikamrater och Meryl Streep och har även hunnit med att ge påven en känga men gör hela tiden sitt yttersta för att undvika att kritisera Vladimir Putin.

Några ’nyheter’ för reportrarna att ta med sig hem till tidnings- och teveredaktioner lämnades inte av presidenten. Han råskällde på journalisterna och ägnade resten av tiden åt att berömma och förhärliga sig själv och sin familj och sina enastående framgångar [sic] som USA:s president under knappt trettio dagar.

I Sverige har vi vår egen populistpajas med hysteriska konspirationsteorier och islamofobi på hjärnan. Han heter majister Muffins och upprepar samma maniska mantra när han med sitt autistiska svammel sprider vanföreställningarna att så kallade etablerade medier ljuger och håller varandra om ryggen. Sverige styrs av en korrumperad elit i en gigantisk sammansvärjning mot honom själv. HBTQ-frågor (man är väl ingen bög heller utan en vit medelålders kristen heterosexuell man å hör sen era jävlar!) och Södertörns högskola och arga kortklippta feminister i 20-årsåldern är dåligt och småbarnsföräldrar med barnvagn [sic] som spottar efter Muffins när han promenerar på Södermalm i Stockholm. Trump är bra och Putin och stollarna och ingen är bättre än majister Muffins!
Muffins använder sig av samma lögnaktiga retorik som Trump och som går hem hos den råa och obildade allmogen varje dag i veckan genom att vädja till åhörarnas lägsta instinkter. Om jag säger Kent Ekeroth förstår alla vad Muffins och hans hjärndöda stollesvans står för.
Det är skamligt. Lika skämmigt som att SVT lämnar programutrymme åt medlöparen Muffins att sprida sina falska och fylleristiska fantasier när han dagligen hetsar mot inkompetenta journalister och ”oärlig media” som inte sköter sitt jobb. Då ska mänskligheten vara tacksam över att en sån frifräsare och sanninssägare som majister Muffins finns: han som alltid är först med att berätta sanningen och skriva som det är. Och aldrig nånsin att Muffins är hatisk och bitter och långsint heller som alla vi andra fega stackare. Bara en sån sak!
Både han och Trump lever varsina parallella låtsasliv på intergalaktiska avstånd från alla andras verklighet!