this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Fel man på rätt plats

I Rom ska Majistern “gå på massor av [fotbolls]matcher och hänga på barer med kompisar runt om i staden” – samt “skriva om det politiska läget” i Italien.
Det där med fotbollen och barerna förstår jag – men sedan när blev Majistern Expressens utsände korrespondent och tidningens expert på italiensk inrikespolitik?
Eller menar den i varje sammanhang oseende Majistern att fotboll och politik är ett och detsamma i Italien: Berlusconi och AC Milan, liksom?
Och sedan finns det inget mer, för i Majisterns mycket inskränkta medvetande existerar endast han själv tillsammans med den heliga Bollen?

När gör teologie doktorn och framstående kyrkohistorikern Majistern den Stora intervjun med påven på subtilt oklanderlig italienska, där han ställer den katolska kyrkan till svars för de försummelser den begår mot människor överallt i världen varje dag och det förtryck den har utövat under snart tvåtusen år och hur står det still med påvens eget och för den delen även tidigare påvars nazistiska förflutna &c? Sådana saker.
Som Salvia här hemma: “Nej, mein Vater tillverkade bara Spielzeugeisenbahnen och kanske en och annan ich weiß nicht vad det heter nu igen so ein som man har… öh? gasmask, heißt das so? Jawohl?”

Sett gesten förr?

Hur står det till med Lega Nord och Il Popolo della Libertà eller bör detta parti fortfarande kallas Alleanza Nazionale och vad sysslar Fiamma Tricolore med mest nu för tiden och var blev alla gamla fascister av och är det verkligen sant som många säger att italiensk politik liksom den italienska fotbollen är bland de mest korrupta institutionerna i världen?
Majistern lovar att blixtblogga initierat varje dag om politik och religion, ekonomi och infrastuktur och italiensk film och konst och litteratur i dag och kanske skriva lite nervkittlande om romantisk kriminalitet i camorrans Calabrien från favoritlaget AS Romas hemmaplan Stadio Olimpico i Rom och andra fotbollsarenor runt om i Italien.
Eller kanske bara från barhänget med polarna över en perfekt cirklad kopp på il caffè nere på hörnet?

Alltihop säger en hel del om Majistern och hans groteska självöverskattning: Jag är i mina bästa stunder en lysande skriftställare – men även åtskilligt för mycket om Expressens förhållande till begreppet journalistik och tidningens totala förakt för sina läsare: att skicka en idiot och icke ens skrivkunnig person med egen tveksam moral och dito politisk hemvist till Rom och säga åt honom att rapportera hem och skriva i tidningen.
Horribelt. Eller Forza Il Espresso?