this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Fattar ni, eller…?

Majister Muffins har aldrig fel utan vet alltid allting bĂ€st. Just i dag vet han Ă„terigen bĂ€st och har lĂ€st â€Ă€nnu ett kapitel i den fantastiska boken kring BokmĂ€ssan i Göteborg och vem som ska komma dit och vem som inte ska komma dit och vem som blir arg pĂ„ vilka som kommer dit och varför man blir arg och sĂ„ dĂ€r”.
Jag vet inte vilken ’fantastisk bok kring BokmĂ€ssan’ Muffins har lĂ€st och inte heller vilka ”de hĂ€r hundratrettio författarna” han talar om Ă€r och som Muffins inte heller kĂ€nner igen men som Ă€r fina berĂ€ttare pĂ„ mĂ„nga sĂ€tt och vis i alla fall och som han vill sĂ€tta pĂ„ en scen pĂ„ mĂ€ssan och sĂ„ kan de som tycker annorlunda sitta pĂ„ andra sidan av scenen bland gyttjerotterskor och damer med tre huvuden som cyklar runt pĂ„ scenen och sĂ„ fĂ„r de sitta och titta pĂ„ varandra ett tag och sen kan de börja prata med varandra för Muffins sĂ€ger att det Ă€r vad man gör i yttrandefrihetens namn och pĂ„ en bokmĂ€ssa!
Men dÀr har Muffins fel. Det har ingenting alls med yttrandefrihet att göra att titta pÄ varandra ett tag bland starke Arvid och skÀggiga damen och svÀrdslukare och spÄkvinnor och stripteasedansöser pÄ Svenska mÀssan i Göteorg. Muffins propagerar i försÄtliga ordalag för stollarnas och numera Àven uttalat nazistiska Nordiska motstÄndsrörelsens deltagande under politikerveckan i Almedalen i Visby första veckan i juli i Är. Bara det att Muffins vÄgar inte sÀga det rakt ut. Han kan inte ens sÀga om han tycker att Kiviks marknad Àr bra eller dÄlig. Muffins tar det sÀkra före det osÀkra och mumlar försiktigt i skÀgget: han helgarderar med en etta och en tvÄa och ett krysch. Man kan inte vara nog försiktig. Eller ocksÄ kan man det.

Jag har sagt hur mÄnga gÄnger som helst att det finns ingen anledning för anstÀndiga mÀnniskor att lyssna till stollarnas sinnesslöa pladder och vad ett patrask som militanta nazister har att sÀga. Det har vi vetat i mer Àn Ättio Är. Det sÀger sig sjÀlvt att stollar och uttalade nazister inte ska tillÄtas att upptrÀda nÄgonstans. Vad landets yttrandefrihetskframare sÀger om saken ger jag fan och det borde varje annan mÀnniska göra ocksÄ!
Det Àr skamligt att ett företag som Sveriges Radio och SVT som finansieras av skattemedel upplÄter tid och utrymme Ät rasistisk och högerextrem lobbyingverksamhet frÄn en simpel solochvÄrare och svindlare som majister Muffins om Àn i förtÀckta och rÀddhÄgset halvkvÀdna ordalag.