this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Fake news och två stycken som rör sig

Alla nyanländas flerfaldigt diplomerade svensklärare folkskolemajister Miffo ryter ifrån på ett språk som kunde vara skrivet av en femåring.

När folkskolemajister Miffo talar om ’fake news’ missförstår han med största möjliga noggrannhet vad som vanligen avses med ett sådant begrepp och vilka om använder det mest. Om jag inte tar alltför mycket miste var det Donald Trump som under förra höstens presidentvalskampanj benämnde allt och alla som inte såg världen på samma enögda sätt som han för ’fake news’ och som vid sin första presskonferens som nyinstallerad kallade den amerianska nyhetskanalen CNN:s senior White House correspondent Jim Acosta och hela programmet för ”fake news” och så sent som för en vecka sedan utnämnde han NY Times och NBC News och ABC och CBS till hela amerikanska folkets fiender. Längre från Miffos autistiska svammel om fake news som ”ett effektivt begrepp [sic] att tysta alternativ media” är det svårt att komma. Om man vill vara elak eller oförsynt kanhända kan man med mäster Olof i Strindbergs pjäs sanningsenligt säga att Miffo är fake news hela vägen!

Hans i tvivelaktig svensk ’alternativ media’ ständigt lögnaktiga beskrivning av tillståndet i landet överträffas endast av Miffos stollekompisar Jimmies och Mattias bisarra svartmålning av Sverige i ansedda tidningen Wall Street Journal häromdagen. Tvä pellejönsar i samma moras av direkta lögner och försåtliga halvsanningar som USA:s president!

Vid ett framträdande i amerikansk teve förra onsdagen framförde Trump som en sanning att Sverige hade utsatts för en terrorattck två dagar senare [sic] och försökte efteråt släta över sin fadäs och den egna fritt fabulerande fantasin genom att skylla på det svenska flyktingmottagandet.
Om vi inte räknar dackeupproret mot Gustav Vasa 1542–43 och kanske stora daldansen 1743 kan jag på rak arm inte påminna mig några fler terrorincidenter i Sverige än Amaltheadådet 1908 och mordbrandsattentatet mot kommunistiska Norrskensflamman 1940 och flygplanskapningen på Bulltofta 1972 och ockupationen av västtyska ambassaden i Stockholm 1975 samt det amatörmässiga självmordsbombdådet i korsningen Bryggargatan/Drottninggatan i Stockholm i december 2010, varvid endast attentatsmannen omkom. Polismorden i Malexander i Östergötland 1999?