this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Bruksanvisning medföljer

Hur svÄrt Àr det att hÄlla reda pÄ tre knappar och inte ens behöva komma ihÄg vad var och en betyder för de har olika fÀrg och Àr dessutom försedda med bruksanvisning?
ApropÄ de blindstyren i Sveriges Riksdag som tryckte fel igen vid en votering hÀromdagen. Och sÄ en som inte hann trycka för att hon satt och sov i sin bÀnk och en annan som var dÀr och tryckte fast hon inte fick för hon hade sagt att hon skulle till frissan: vad Àr det för jÀvla idioter mÀnniskor röstar pÄ vart fjÀrde Är?
Hur skulle det se ut om en flygledare pÄ Arlanda eller en hjÀrtkirurg pÄ Thorakxkliniken pÄ Karolinska sjukhuset bar sig Ät pÄ samma sÀtt? Sparken frÄn jobbet direkt, förstÄs. Och kanske fÀngelse med beroende pÄ hur mÄnga mÀnniskor som omkom i den dÀr flygkraschen.

Men i Sveriges Riksdag rycker de mesta knĂ€pptryckarna pĂ„ axlarna: “Vi mĂ„ste kunna göra fel. NĂ„n gĂ„ng mĂ„ste Ă€ven en riksdagsledamot kunna begĂ„ ett misstag.”
Hon som sÀger sÄ Àr samma person som satt och sov: hon heter Wiwi-Anne Johansson och sitter i riksdagen för vÀnsterpartiet. Jag tycker att Wiwi-Anne borde kastas i Norrström.

Inte rymdresenÀrens instrumentpanel