this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

BondfÄngare

[Sequel to blog NĂ€r argumenten tryter eller Sanningen Ă„sidosatt]

Det Ă€r fortfarande inte det saken handlar om. Jag har Ă€nnu inte sett nĂ„gon kritiker ifrĂ„gasĂ€tta Elisabeth Svantessons utnĂ€mning till arbetsmarknadsminister av den enda anledningen att hon â€˜Ă€r kristen’. I sĂ„ fall skulle fler i regeringen leva farligt och mer Ă€n halva riksdagen stĂ€ndigt vara under beskjutning.
Samtidigt applĂ„derar alla ivrigt och slĂ„r sig mĂ„nga politiska journalister för det egna bröstet för att den troende Anders Borg Ă€r ‘vĂ€rldens bĂ€sta finansminister’, fast det nog mest Ă€r nĂ„got Anders har hittat pĂ„ sjĂ€lv. SĂ„ dĂ€r som Majistern har för ful ovana att göra.

Vem den dĂ€r Göndör som uttalar sig i Aftonblaskan vet jag inte. Men kanske borde han ta i beaktande att ingen i Sverige Ă€r mer ‘aggressiv’ i religiösa frĂ„gor Ă€n Majistern. Ett absolut lĂ„gvattenmĂ€rke i ‘debatten’ finns att lĂ€sa hĂ€r. Jag rekommenderar att du blundar nĂ€r du lĂ€ser.

Svantesson ifĂ„gasĂ€tts pĂ„ grund av INNEHÅLLET i sin religiösa tro och konsekvenserna av en sĂ„dan fundamentalistiskt bokstavstroende förstĂ„else av Bibeln. Inte för nĂ„gonting annat. Det kan inte hjĂ€lpas att Svantesson Ă€r 200 Ă„r efter sin tid och Ă€nnu lĂ€ngre bakefter vinglar en Majister pĂ„ fyllan hjĂ€lplöst omkring.

Nu ser de mest fanatiska och inskrÀnkta religiösa en möjlighet att mÄla fan pÄ en vÀgg som inte finns och framstÀlla sig sjÀlva som offer i en ond och fördomsfull vÀrld.
Det Àr löjligt. Att kristna olyckligtvis förföljs i Nordkorea och Somalien och Syrien med flera lÀnder har ingenting alls med reaktionerna efter tillsÀttandet av en ny arbetsmarknadsminister i Sverige att göra.

christ