this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Ärkebiskop med klös i klorna

Vill inte provocera. Berättar om den barmhärtige samariern. Går inte i direkt polemik. Om inte direkt rasism, så ‘tanklöshet’. Kan inte göra en statsvetares analyser. Uppenbarligen många som känner igen sig. Extrempositionerna i samhället går ut över det goda samtalet. Tror på samtalet för att bemöta främlingsfientlighet. Kan inte göra politikernas jobb. Men det jag kan säga är… Den respektfulla drabbningen. Kan inte tala för någon annan. Tror på att stollarna också vill visa sig värdiga.

vangogh

Antje Jackelén intervjuas i SvD inför riksdagens högtidliga öppnande i dag. Antje tassar försiktigt som på äggskal: hon uttalar inga bestämda åsikter om någonting. Antje flyter med strömmen som ett stycke drivved på Indiska oceanen. Hon tycker allting på samma gång det är det bästa för den som vill hålla sig väl med alla.
Påminner om en tidigare riksbekant pastor på revyscenen. Livet är som en påse: tomt och innehållslöst om man inte fyller den med något. Karameller, till exempel.

För fan, Antje! Ibland är det nödvändigt att både provocera och protestera! Särskilt i tider som dessa. Pröva det nån gång!

karamell

Fast i DN i går sa Antje att hon visst tänker provocera när riksdagen öppnar. Men inte enskilda grupper: det törs inte Antje mespropp för tänk om några blir arga på henne och går hem då! Nej, alla på ett bräde och över samma kam får det bli. Bibeln i stället för stollarnas järnrör när Antje bankar lite ärkebiskopligt vett och etikett i skallen på folkvalda. Då kan alla stollar i knätofs sitta kvar i sina bänkar i Storkyrkan och blänga på folkparasiten i bänken framför och socialakrobaten ännu längre fram och le lömskt och tro att det är de som avses med Antjes parabol eller vad det heter på mustig och märgfull svenska.
Vet Antje från den ena stunden till den andra vad Antje säger? Eller har Antjes kola kokat ihop efter mötet med Majistern på Bok & Bibliotek häromdagen? Där Majistern sin obehagliga ovana trogen tog tillbaka allt han tidigare sagt om att Antje inte skulle vara kristen och menade att det skett i ett slags sandlådestridens hetta fast jag lutar mer åt att Majistern efter vanligheten var på dojan då.
Det var ett slingerbultsamtal där en plufsig och lönnfet Majister inte pratade med Antje utan endast och hela tiden om sig själv och om hur modig han är som ständigt skriver om Gud och Jesus och hur synd det är om Majistern för att alla hatar honom och lämnar kattbajs på hans dörrmatta.
Jag tror inte att Majistern begrep ett ord av vad Antje talade om. Jag tror inte att Majistern förstår ett ord av vad NÅGON säger!

crack