this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Som bara pingviner gör

Den som tittar på TV4 får lätt känslan av att alla som syns där är hela världens jättemesta kändisar. Särskilt de som medverkar mest i form av kanalens lekledare. I nyhetsstudion eller på stallbacken eller på en ö Sydkinesiska sjön: det saknar betydelse. I fyran är allting lika idiotiskt slätstruket.

Men hur var det f√∂rr? Vilka var d√•tidens Igor Stravinskij och Dame Margot Fonteyn, Hemingway och Maria Callas och Edson Arantes do Nascimento? Pablo Picasso Ping√ľino: mest k√§nd av alla som vi vet har levat?
Pingviner erkänner endast sådana och andra celebriteter i frack (i varje fall en i rutigt och med rosett där bak) med samma självklara stjärnstatus bredvid Skorpionen och Stora hunden, Stenbocken och Södra korset.
När PingvinKlubben (le Club des Pingouins) får råd att sy upp en egen fana att vifta med på pingvinkonferenser på Hopplöshetens udde och djupfrysta tipspromenader i Antarktis oöndliga isöknar ska en kejsarpingvin stå där med ett ägg mellan fötterna under Södra korset på flaggan. Så där som bara pingviner gör.

Ping√ľino?