this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Pingviner för republik

Nu för tiden kastar alla politiska protestanter skor på sina meningsmotståndare. Har de gamla uttjänta skor med sig till riksdag och torgmöten? Eller får de som kastar halta hem med en sko efteråt? Förr var det gräddtårtor som gällde vid sådana tillfällen. Var inte det mycket roligare? Festligare, liksom?
Pingviner kastar inga skor och inga tårtor heller. Pingviner kastar snöboll när de blir förbannade. Men det blir de nästan aldrig: pingviner åker hellre rutschkana ikapp på magen än ägnar sig åt politiskt fjäsk och lurendrejeri. Enda undantaget är rebellerna i PFR: Pingviner för republik.
Pingviner tycker inte att det är någon riktig Melodifestival om inte Siwan är med och tappar bort texten till Augustin och om inte Carola vinner varje gång med Främling i en stormhatt.
Annars röstar pingviner alltid på Sme’backarnas Svänggäng med Stina Söderbärke-Svenzon som pigg pingvinvokalist. Vare sig Stina och Sme’backarna är med och tävlar eller inte.
Pingvinswing med fastfrusen orkester ska det vara, så klart. Pjatthatt och myggjagare med klackjärn och pingvinbyxan som en rakkniv vass. Ciggen sitter som gjuten och hela Globen stinker av Aqua Vera och Watzins Keratin.
En idiots√§ker pingvinkombination s√• snart det ska t√§vlas i bebop och boogie-woogie, ragtime och rock‚Äėn‚Äôroll. Schlager: det √§r ju bara skit.