this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Penningtvätt i Panama

Jag funderar på att åka på penningtvättcharter till Panama. Jag flyger först till London och därifrån med Air Panama till Panama City och sen reguljärt med Aeroperlas till den lilla staden Bocas del Toro i nordost, där jag så klart bor på Sjörövarhotellet [The Buccaneer Hotel] när jag ändå befinner mig i Karibien. Den magre härjade mannen i receptionen med tangorabatt och en orkidé i knapphålet är inte hotellets gigolo utan det lokala sedeltvätteriets agent: han uträttar kontotrollerier samt andra pekuinära mirakler mot en ersättning av 12 procent på tvättat belopp. Det är ganska billigt, för på Fyristorg i Uppsala är avgiften i dag nära 40 procent på grund av kronans katastrofala fria kursfall. Och så kommer snuten alltid och lägger sig i. Vare sig det handlar om att tvätta oskattade styrelsearvoden från LO och AMF, SEB och SSU eller att kränga kokta med bröd från ett korvstånd på Svartbäcksgatan.
På hemresan har jag råd att bo några nätter på The Bristol Penguin Hotel i Panama City och kanske även shoppa loss lite i Panamas lyxigaste butiker i hotellets lobby. På The Bristol Penguin Hotel bär alla i personalen frack, och det är önskvärt att även gästerna gör det. Jag vet, för jag har bott där förut.

Portier i Panama

Om jag vill veta vad klockan är köper jag en Parmigiani Fleurier Pershing Collection för 790 000 kronor. Det är en likadan klocka som Bill Gates har. Eller om jag nöjer dig med en Omega Seamaster Aqua Terra Cronograph i begränsad upplaga? Den kostar nästan ingenting: bara 465 000. Men min Mondaine Official Swiss Railway Watch för 1 600 spänn på Trolltyg i Uppsala visar exakt samma tid som Bills Parmigiani. Vad kostar din klocka?

√Ąnd√• inte lika fin som min