this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

La det svinge?

Jag tror att pingviner tycker likadant om det mesta. Det Àr den Àndlösa pingvinpromenaden frÄn havet över de bottenfrusna isöknarna till berget Oamok varje Är som gÀller. Det och krill och plankton och maneter. Och sÄ det dÀr Àgget som Àr sÄ besvÀrligt att jonglera med fötterna nÀr polarvinden viner.
Vad tvÄ pingviner pratar om nÀr de promenerar fram och Äter över isen Àr inte lÀtt att veta. Men det Àr nog inte Elisabeth Höglunds trosor och Carolas senaste romans med en blonderad och predikande norrman. Inte MÄna och MÄdan och Maria Mupp heller. Ingen pingvin vet vem Zlatan Àr och de har aldrig hört talas om nÄgra fÄngar som rÀnner efter nycklar pÄ ett fort i Frankrike.

Diskussionsklubb pÄ promenad

Pingviner gillar inte norrmÀn: valfÄngarna frÄn Norge har mördat flest pingviner av alla Ànda sedan mÀnniskan först sÄg en sÄn varelse. Bara pÄ skoj, nÀr de inte hade nÄgot annat att göra och det inte fanns nÄgra valar i sikte pÄ den södra ocenen att döda just dÄ. För det var ju sÄ lÀtt och pingvinen sÄg sÄ lustig ut: han fattade ju inte och dÀrför flyttade pingvinen inte pÄ sig nÀr norrmÀnnen laddade sina harpuner och valfÄngarbössor. TjoflÞjte! Der falte én til i snippkjole!
Om det fanns nÄgon rÀttvisa och det inte var sÄ lÄngt skulle alla pingviner simma hela vÀgen frÄn Antarktis till Aker brygge och översvÀmma Norges alla fjÀll och fjordar och sen skulle de tvinga alla norrmÀn att Äka pulka pÄ magen nerför stora hoppbacken i Holmenkollen. Harald och Sonja och kronprins Haakon och amfetaminkickan Mette-Marit Äker först. Som kungligheter har för vana.
Sedan Ă„ker hela den norska fredspriskommittĂ©n och sĂ„ alla norska skidĂ„kare. SĂ„ att nĂ„gon snorig svensk kanske kunde komma pĂ„ 14:e plats nĂ„n gĂ„ng och inte alltid trilla i mĂ„l som förnedrad 42:a? – La det svinge?

Samling vid Mount Oamak

Det trodde du inte. Men jag har fÄtt Nobelpriset en gÄng. Det norska. 1977. DÄ Amnesty International vann omröstningen. Jag Àr betalande medlem i Amnesty, sÄ det mÄste vÀl rÀknas? Men det var aldrig nÄgon som bjöd mig till snippkjolefest i RÄdhuset i Olso efterÄt. Jag vet fortfarande inte varför. NÄgot diplom har jag aldrig sett och ingen medalj heller. Pengarna ska vi inte tala om.