this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Judgement Day

Jag trĂ€ffade en person hĂ€romdagen som var prĂ€st och skröt om att hon hade sökt jobbet som domprost i Uppsala efter henne som ville bli finsk Ă€rkebiskop i Åbo för tvĂ„ Ă„r sedan men fick nöja sig med att vara svensk provinsialbiskop i HĂ€rnösand i stĂ€llet.

NĂ€sta gĂ„ng en domprost ska tillsĂ€ttas i Uppsala – och nĂ€r jag har smutskastat alla sökande pĂ„ min monsterblogg diabolo.nu finns det ingen mer kvar att vĂ€lja pĂ„ Ă€n
 domedagsprofeten pastor primarius Pingvin.
I sĂ„ fall tror jag att vi ska satsa mycket mer Ă€n det slappa och slarviga VĂ€sterĂ„s stift har gjort förut pĂ„ friluftsförkunnelser bakom en hĂ€ck i Sme’backen. NattvardsrosĂ© i saftglas sĂ„ klart till alla som kommer och lyssnar till den Yttersta domen.
SÄdana dÀr med mÄlade blommor pÄ som du köper pÄ macken eller Sju Ess och Slotts tomma senapsglas som jag tyckte det var mycket roligare att dricka ur Àn andra glas nÀr jag var liten och var pÄ landet förr, för det fick jag aldrig göra hemma.

1:e Pingvin trampar i vĂ€g Subterranean Homesick Blues pĂ„ en sĂ„dan dĂ€r orgel som fanns i varje klassrum för femtio Ă„r sedan sĂ„ att hĂ€cken viker sig i Sme’backen som i styv kuling medan StĂ€ndiga sekreteraren som har anlĂ€nt frĂ„n Stabby i oljestĂ€ll och sydvĂ€st hĂ„var in församlingens frikostiga kollekt. Rakt ner i pingvinens rymliga frackficka.

PS. Scalabrone 2008 Bolgheri Rosata [Tenuta Guado al Tasso] Àr erosa italienare som jag tycker Àr vÀrd att pröva. Lite dyr: 139 spÀnn. Men nÄgon gÄng i alla fall. För skojs skull? NÀr du tycker att livet Àr botten. Eller toppen?
Kanske Àven lite mesigt och mediokert mittemellan. Som det Àr för de flesta för det mesta?
Dela en kruka med en kompis pÄ balkongen eller midskepps efter en hÄrd arbetsdag pÄ Kabaré Karolina och i spÀnnande hus dÀr det spökar och stÄr i. DS.