this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Why not me?

I morgon sl√§pps biljetterna till NY Metropolitan Opera live p√• bio i hela Sverige f√∂r s√§songen 2012‚Äď2013. Folkets Hus och Parker arrangerar och adressen √§r www.livepabio.se.

Verdis Otelleo den 27 oktober och samme kompositörs Maskeradbalen den 8 december. Aida den 15:e i samma månad och Rigoletto den 16 februari 2013.
Andra operor som visas i HD Live ‚Äėi hela Sverige‚Äô √§r Donizettis Maria Stuarda, Wagners Parsifal och H√§ndels Julius Caesar.

Jag skulle k√∂pa √•rskort direkt f√∂rst√•s, men varf√∂r skulle jag g√∂ra det: jag √§r n√§stan den ende ‚Äėi hela Sverige‚Äô som inte kan titta i alla fall.

Opera från NY Met visas i bland annat Arboga och Arbro, Blomstermåla och Bräcke, Edsbyn och Eksjö och Emmaboda. Gislaved och Gusum, Gävle och Göteborg. Heby och Härnösand. Kilafors och Konga och Krokstrand, Lammhult och Lövånger. Malmö och Mörrum. Nossebro och Nykroppa, Osby och Oskarshamn. Skelleftehamn och Skene, Slite och Sme’backen. Stockholm och Strängnäs och Söråker. Tomelilla och Tranemo, Trelleborg och Trollhättan och Tumba. Vansbro och Visby och Vänersborg, Åmål och Ånge och Åsele.

Det √§r n√§stan √∂verallt ‚Äėi hela Sverige‚Äô. Men en ort saknas omsorgsfullt i uppr√§kningen och man undrar varf√∂r just jag ska diskrimineras p√• detta h√•nfulla och uppr√∂rande s√§tt.

Bräcke och Krokstrand: jag vet inte ens var dessa betydande metropoler ligger. Och de i Vänersborg kan väl ta landsvägsbussen till Trollhättan och titta eller tvärtom.
Jag är ihop med en tjej i Trollhättan som har en kompis med flakmoppe: hon kunde lifta med honom.

Det är som jag sa förut: det är i Åmål man ska bo. Då kunde jag rent av hälsa på i Trollhättan när det är Berlioz och Mozart på gång på biografen och dricka citronil med de andra revolutionärerna på arbetarkafé eller en campari soda med Nicole och Brad på Swania efteråt.