this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

InstÀlld Uffe

Uffe Ă€r sjuk ocksĂ„. Eller dĂ„lig, i varje fall. Vissen. De e ju jĂ€ttejobbigt assĂ„ att fĂ„ höra sĂ„nt hela ti’n.
Han har fĂ„tt stĂ€lla in. Har aldri’ hĂ€nt förut. Uffe va’ grabben man kunde lita pĂ„. AssĂ„.

Men en gĂ„ng var “en instĂ€lld spelning ocksĂ„ en spelning”. Jag kommer inte ihĂ„g nĂ€r det var Uffe sa det dĂ€r. Om han har sagt det alls? Men jag har för mig att det gĂ€llde ett gig Uffe skulle ha i Hultsfred eller pĂ„ nĂ„gon annan sĂ„dan dĂ€r mycket omtalad festival.
Jag tror att det fortfarande rĂ„der stor oenighet om det riktiga i Uffes pĂ„stĂ„ende den gĂ„ngen. Men jag önskar nĂ„gonstans deep inside of me att ocksĂ„ ‘en instĂ€lld spelning kan vara en spelning’.

Men det ska nog gÄ bra till slut i alla fall: Majistern ber till Gud sÄ att det knakar i katedralen för Uffes snara tillfrisknande. Majistern kan man ocksÄ lita pÄ.
Jag hoppas ocksÄ att Uffe ska bli pÄ bÀttringsvÀgen. Det vill jag att alla ska bli, men nÄgra finns som man inte har nÄgot stort hopp om.

Och sĂ„ finns det de som Ă€r ‘instĂ€llda’ pĂ„ Haiti ocksĂ„. I Tchad och Tjetjenien, i Somalia och södra Sudan. Vad ska man dĂ„ kalla dem? Det kanske bara Gud vet. Och, som sagt, jag tror inte pĂ„ honom heller. Om C och alla andra som gör det förlĂ„ter mig?
Han gör det i alla fall: C’est son mĂ©tier. Det Ă€r hans yrke, som ateisten Heine sa nĂ€r han strax skulle dö. Allt annat vore tjĂ€nstefel.

Cancelled