this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Heavy metal

Socialstyrelsen föreslÄr att grÀnserna för hur hög ljudnivÄn fÄr vara vid konserter ska sÀnkas. FrÄn 100 decibel för vuxna i dag till 97 och frÄn 97 till 94 för barn under 13 Är. MÀnniskor fÄr hörselskador annars, sÀger Socialstyrelsen.
Detsamma kommer, om förslaget gÄr igenom, att gÀlla biografer, diskotek, motortÀvlingar och andra arrangemang dÀr ljudnivÄerna Àr höga.

HÄrdrockare och hÄrdrockrecensenter rasar i teve och tidningar, pÄ fejsbok och bloggar. Det blir rockmusikens död, sÀger de popsnören som alltid vet bÀst. De rullande kommer aldrig att spela i Sverige mer om de inte fÄr rocka loss.
Peace & Love i BorlÀnge kan glömma Jerka och Svenne och Lotta.

För lÀnge sedan, och det Àr sÄ lÀnge sedan att hÄrdrockmusiken inte var uppfunnen Ànnu och inte Lotta Bromé och Fredrik Strage heller, hÀnde det att jag gick pÄ rockkonserter för att det ingick i mitt jobb. Ibland rockade de dÀr uppe pÄ scenen sÄ att det gjorde ont i tÀnderna.

För mig fÄr de spela hur högt de vill i skogarna i Arvika och Hultsfred. Men Àr det nÄgon tungmetallsnubbe som Àgnar Àlgen och tjÀdern en tanke? Det finns hackspettungar och grÀvlingbarn ocksÄ.

Min erfarenhet Àr att de som spelar högst ocksÄ Àr de som spelar sÀmst: helt enkelt de som egentligen inte kan. DÄ behöver man inte kunna sjunga heller, för det Àr det ju ÀndÄ ingen som hör i all den dÀr grÀsliga musiken.

Fredrik Strage fick Stora journalistpriset 2008 för att han hade satt ihop en lista över de 100 bÀsta rockkonserterna han hade hört. Eller inte hört?
SÄ dÀr som kidsen gör pÄ lÄgstadiet. Efter det tror jag inte att det Àr möjligt att dela ut ett sÄdant pris igen.