this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Get Your Kicks

Bob Dylan är det största poetiska geni som har framträtt i västvärlden under de senaste 50 åren. Att komma dragande med Tompa tråkmåns i sammanhanget är bara löjligt.

dylan1

Lika löjligt som att hyra in posören och medelmåttan Patti Smith för att sjunga A Hard Rain i Konserthuset på lördag. Patti Smith! Ohyggligt! För att en populistisk och okunnig Akademi TROR att hon skulle vara Dylans jämlike och att han skulle bli glad om Patti fick komma på fest nu när han inte kunde själv! Det kan bara gå på ett sätt: åt helvete. Om Mikael Wiehe ska sjunga sina tafatta dylanöversättningar på banketten också lovar jag att aldrig gå på Nobelfest mer.
Det är bara Bob Dylan som kan sjunga Bob Dylan. Allt annat är otänkbart. Rösten, fraseringen och uttalet är helt och hållet unikt. Allt hänger ihop tillsammans med gitarren och pianot och munspelet eller vilket instrument han nu hanterar.

dylan2

Jag har varenda inspelning som existerar med Bob Dylan. Om det är något jag saknar skulle det vara att få höra notoriska återfallsförbrytaren François Villon och den franska litteraturens poète maudit par excellence Arthur Rimbaud läsa sina dikter. Edgar får gärna komma och recitera The Raven och Lenore och Annabel Lee också.

dylan5

dylan4