this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Zum zum zum lilla sommarbi

Har Boulevardbladets hovnarr och skvallerbytta Johan T Lindwall nĂ„gonsin varit ‘bĂ€st’? Det syns ju redan pĂ„ den skenheliga utanskriften att han Ă€r rakt tvĂ€rtom: det vill sĂ€ga sĂ€mst.
Att bli höjd till skyrna av Majistern mÄste dessutom vara detsamma som en sÀker dödsdom. Exit Johan T.

Jo, illa berörd. Av alla larviga klÀnningar och fÄniga hattar och femhundra likadana lÀbbigt stelopererade smajl och tvÄ krÀlande och krypande expertkommentatorer frÄn SVT1.
Det hade annars kunnat vara ett knÀck som klippt och skuret för Majister klister med löddrig mikrofon och lismande tonfall.

Den som har missförstĂ„tt sitt yrke sĂ„, att han tror att journalistik bestĂ„r i att ‘surra skönt’ med en som kallas Kalrsson, fast det heter han nog inte, och en snubbe frĂ„n vĂ€rsta trashteveprogrammet LyxfĂ€llan borde omedelbart Ă€gna sig Ă„t nĂ„got annat.
“En studio Ă€r inte ett vardagsrum eller en parkbĂ€nk, Ă€ven om man lĂ„tstas”, som Dagens Nyheters kulturchef Björn Wiman mycket riktigt uttryckte saken för en mĂ„nad sedan och den insikten kunde Ă€ven de dĂ€r elĂ€ndiga pellejönsarna i TV4:s Nyhetsmorgon ta med sig till jobbet.

NĂ€r hörde nĂ„gon förresten Leone ‘surra’ senast? Hon stĂ„r mest bredvid och ska vĂ€l vara nĂ„got slags blickfĂ„ng fast hon ser ut som en nyspöad cocker spaniel och aldrig sĂ€ger nĂ„gonting.
Jag tycker att Leone Àr vÀrd ett bÀttre öde. Eller har hon kanske hamnat pÄ sin rÀtta plats i livet trots allt: det var sÄ lÄngt hennes begÄvning rÀckte?
I höjd med Majisterns och inte högre Ă€n till skoskaften. Stackars mĂ€nniska, i sĂ„ fall. Men pĂ„ Boulevardbladet Ă€r ju Ă€ven Johan T ‘bĂ€st’, vilket inte sĂ€ger bara det mesta utan precis allt.

Sedan Àr det med stigande förvÄning man noterar att Majistern stÀndigt recenserar sina egna framtrÀdanden pÄ Twitter och i Blaskan. Det hör inte till god journalistisk sed att göra sÄ.
NÀr Majistern fick för sig att bli partiledare och samtidigt leda ett politiskt debattprogram i teve fick han sparken frÄn programmet innan han ens hunnit börja och i partiet var det ingen som ville veta av honom heller.
DĂ„ skrek Majistern i falsett och pĂ„ ful göteborgska i varje tidning och i alla tevekanaler att alltihop var en illvillig komplott och alla andras fel och att han visst hade kunnat vara ‘objektiv’ nĂ€r han frĂ„gade ut sig sjĂ€lv i partiledardebatten.
Detta vittnar om att Majistern inte har förstĂ„tt innebörden av begreppet ‘objektiv’ utan tror att allt han sĂ€ger Ă€r ‘objektivt’ och att alla andra Ă„sikter Ă€r ‘subjektiva’.
Samtidigt hyllar Majistern ‘subjektiviteten’ men bara sin egen nĂ€r han tĂ€nker med hjĂ€rtat och hör sin alltid dömande Gud mullra kĂ€rleksfullt och varsamt och hĂ€vdar rent av det Ă€r en tillgĂ„ng att vara ‘naiv’, men det Ă€r det nog bara han som tycker.

Vad Majistern twittrar enfaldigt om mÄ vara hans sak. Men i tidningen, Àven om den ocksÄ hör hemma i rÀnnstenen!