this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

VĂ€rre kan det inte bli

Nu berÀttar den dÀr damen i Nyhetsmorgon för sjuttiotolfte gÄngen att hon fyllde 40 i gÄr. Ja, men vad fan? Det var ju dÄ. I dag Àr i dag. Och du Àr pÄ jobbet nu. MÄste jag veta att du fyllde Är i gÄr? Vill jag veta det? Och alla andra som kanske ocksÄ slötittar lite grand?
Hon tycker hemskt mycket synd om sig ocksÄ. För det Àr aldrig nÄgon som firar henne pÄ hennes födelsedag. Alla kompisarna har semester och Àr bortresta dÄ. Stackars liten.
Jag hade en klasskamrat som var född den 29 februari. Hon blev bara firad vart fjÀrde Är. Men jag hörde aldrig att hon klagade över det. Och en gÄng kÀnde jag en fantastisk kvinna som fyllde Är pÄ julafton. RÀtt snygg, har jag för mig. Ruskigt snygg, förresten. NÀr jag tÀnker efter. RödhÄrig ocksÄ, bara en sÄdan sak. NÀstan lite lyx. Det var aldrig nÄgra utom de allra nÀrmaste som kom hem och hurrade för henne heller, för alla hennes kompisar var upptagna pÄ annat hÄll just den dagen.
Förresten har jag en dotter som ocksÄ fyllde Är i gÄr. Bara 22, visserligen, men i alla fall. NÀr hon fyller 40 om 18 Är skulle hon aldrig komma pÄ tanken att sitta och hojta om det i teve.
Jag Àr född född den 4 november. VÀrre kan det inte bli om man bor i Sverige. Det Àr den enda dagen pÄ Äret dÄ det bergsÀkert spöregnar och snÄlblÄser isbjörnskallt frÄn norr. DÄ Àr det ingen som kommer och hurrar heller, för ingen orkar gÄ ut den 4 november.
Fan, jag fattar inte hur jag har överlevt i mer Ă€n 60 Ă„r. Och snart Ă€r det dags igen. Klarar jag det? Poor ol’ me??