this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Väl bemött

Jaha, det var väl trevligt. Men behöver jag veta det? Är detta en händelse av sådan dignitet att alla andra också måste veta? Det kan bara världens mest självupptagna person tycka.

Eller är Majistern inte van vid att bli ‘fint och bra bemött’ av andra? Ja, inte bara det: utan ‘väldigt fint och bra’ bemött! Det gör det hela ännu mer storslaget. Värdigare, rent av.
Som det anstår en ambassadör för sig själv att bli ‘bemött’.

Men om Majistern i andra fall blir otrevligt och illa bemött: vad kan det bero på? Jag tror att jag vet. För att Majistern uppför sig som en gris själv.

En gång såg jag honom härja med personalen på ett tåg som hade stannat en stund mellan två stationer.
Det var en rent ruskig upplevelse. Nästan surrealistisk i sitt overkliga vansinne.
Vilt uppspärrade ögon och med saliven stänkande. Blålila i ansiktet och håret på ända. Blicken var tom och glasartad som hos en huggorm och man förstod att man hade att göra med en galning.

Den gången var det nära att jag hade gett Majistern en smäll på käften. Jag hörde även några andra passagerare som övervägde ett liknande bra bemötande.

Nu kan Majistern i alla fall räkna med att bli ännu bättre och finare bemött när han kommer till sjukhuset nästa gång.

Eller varför nöja sig med bemötandet på Reumatologen? En konkurrerande avdelning på Karolinska har redan hört av sig och erbjudit ännu trevligare bemötande.

Och det var väl det som var avsikten med Majisterns oblyga fjäskande.

Sedan tycker jag att personalen på Karolinska ska sluta fjanta sig också: det är en självklarhet att alla patienter ska bli väl omhändertagna och ‘trevligt bemötta’ på varje vårdavdelning i landet.