this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Ute med håven eller Tillgänglig för arbete

Ska Majistern börja knäcka för tvåan nu också? Fan, då fins det snart ingen tevekanal man kan titta på mer utan att riskera psykisk ohälsa!

Förresten är det inte särskilt ‘fint’ heller: en snart trettio år gammal dramaföreställning om Strindbergs liv där inte ens en skicklig Thommy Berggren kan ursäkta den odrägliga Stina Ekblads groteska överspeleri.

Kunde man inte tänka sig i stället att åtminstone SVT satsade på något nytt och fräscht och inte lika dammigt om och av Strindberg nu när det är hundra år sedan?
Ge P O nya fria händer och Klas Östergren och kanske några till och gärna en kvinna också och varför inte Sigrid Combüchen i så fall att skriva något som angår oss i dag mer än Johan Bergenstråhles och Kjell Gredes ambitiösa men inte alldeles flygfärdiga försök från mitten av 80-talet.
Om IB hade levat hade han kunnat göra alltihop själv.

Men det är klart att Majistern tycker att det är ‘fint’: han gick fortfarande i kortbyxor när August Strindberg ett liv spelades in.

Rolf Lassgård och Lena Endre och Krister Henriksson och Marie Göranzon och Helena Bergström och Peter Haber är förbjudna att delta i det nya projektet.
Men Gabriel Byrne får gärna spela Strindberg för mig och Juliette Binoche kan vara Siri von Essen: hon kan köra som hon är och behöver inte ens ha blond peruk.