this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Upp och pröva dina vingar

Det Àr ett klent lite tÄg pÄ tvÄ vagnar som masar sig in pÄ Linköping Central dÀr jag blivit av mitt tÄg frÄn Stockholm. Jag har aldrig varit i Kalmar men det ska vara en vacker sommardag sÀgs det.
Majistern gjorde bÀttre i om han inte yttrade sig efter ett glas vin pÄ Kustpilen. Allra bÀst vore om han inte yttrade nÄgot alls.

PĂ„ vilket sĂ€tt ‘hedrar’ det Niclas Wahlgen att hans farmor var italienska? Hade Niclas varit mindre vĂ€rd om hans farmor kom frĂ„n SmĂ„land? Om hon var bortbyting och tattare eller rent av hette
 finnjonna?
Majisterns texter osar av förljugen rasism och det Àr det som Àcklar mig mest nÀr jag lÀser vad han skriver. Att Majisern dessutom Àr helt och hÄllet imbecill rÄr han kanske inte för, men det gör ju inte saken det minsta bÀttre.

Det Àr allt det bÀsta med fotbollen, den barntillÄtna sommarversionen. Det Àr ödmjuka spelare och stjÀrnor.

bullerby

Ibland fÄr vi för oss att hela vÀrlden borde rÀtta sig efter hur vi tÀnker och tycker i olika saker.
Gör vi? Inte jag, i alla fall. Och vilka ‘vi’ Ă€r det Majistern sĂ„ slĂ€pphĂ€nt referar till hela tiden? Är Majisterns ‘vi’ detsamma som
 han sjĂ€lv?
Men det kan det ju inte vara. Majistern Àr ju italienare, gubevars! Och inget jÀvla svenskt midsommarfyllo i shorts och sandaler som hasar runt hel- eller halvpackad med en ölmage som en sandsÀck.

Det Àr pÄ nÄgot sÀtt de gods revansch, hatiska mörkermÀn i olika Äldrar som aldrig kommer orka lyfta en enda vinge för att kunna flyga och dÀrför hatar alla som gör det.

albatross