this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Up for the Prize

Offentligen en regnpinad byhĂ„la etc. Vad har folkets frĂ€mste förkĂ€mpe Majister klister emot byhĂ„lor dĂ€r regnet bara öser ner och de allra flesta av ’folket’ faktiskt bor? Verkar lite avigt för att inte sĂ€ga skumt, tycker jag. Kan det hĂ€nda att Majistern inte Ă€r sĂ„ folklig som han vill framstĂ„? Om du frĂ„gade mig har jag flera gĂ„nger pĂ„ denna plats framkastat det kĂ€tterska alternativet att Majistern Ă€r en bluff och att han verkligheten hatar folket för dess tölpaktiga bonnighet och brist pĂ„ förfinad elegans.
Majistern Àlskar offentligen men nÀr offentligheten inte ville synas med honom och han Äkte ut pÄ öronen inte för att han smorde krÄset med nazister utan för att han Àr för dum och obegÄvad och rÀnner runt och kallar sig författare fast han varken kan skriva eller stava eller fÄ ihop en vettig mening pÄ svenska framstÀller Majistern det i efterhand som vore det ett medvetet och noga övertÀnkt val han gjorde den gÄngen. Jag mÄste förstÄ att det Àr dÀrför han har gnölat och gnÀllt i alla ledsamma tonarter som finns varje dag i över ett Är nu över att den avundsjuka medieeliten pÄ Södermalm knuffade ut honom frÄn offentligen och varje annat sammanhang. Snodde visst alla pengarna och hela lilla löjliga finska familjen ocksÄ. Fy fan för eliten! Tacka vet jag folket i hÄlor dÀr det porlar och skvalar nerför leriga bygator!
NÀr han vÀljer gÀster till sitt punchdrunk podradiopraogram Àr det sÄna fartfantomer som Sigge Eklund och Alex Schulman och Mauro Scocco och pundaren Plura och F Strage som de ocksÄ sÀger pudrar potatisen i alkoverna kring Stureplan i Stockholm. Sigge och Alex Àlskar ofentligheten mer Àn sig sjÀlva och söker med de andra dönickarna publik bekrÀftelse varje ögonblick pÄ dygnet. Putte pianist kÀnner jag inte men det vilar ett omisskÀnligt drag av unken frikyrka över honom. Har sÀkert torterat tangenterna i nÄgot larvigt lekprogram i televisionen ocksÄ. Salvias alledles egna hovpredikant eller vad det kan heta har sjÀlvklart en plats i Majisterns privata och beskedligt folkliga umgÀnge.
Majistern stÄr stolt och stark och rak sÄsom frötallen pÄ en föryngringsyta i Medelpad. Han vÀgrar köpslÄ med sitt vÀrdighet. Voj voj och Nobelpriset nÀsta!

birro