this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Tungt som bly

Just det! Det hann inte gÄ ett dygn ens. I kvÀll snedsparkar statsvetaren och samhÀllanalytikern Birro ihop med SÄphal i TV4:s KvÀllsöppet Valspecial. SvÄra Àmnen och tuffa intervjuer utlovas. Blytungt.
Förresten Ă€r Birro en uttalad och ivrig anhĂ€ngare av kd och Livets ord. Är han den lĂ€mpligaste analytikern att upptrĂ€da i fyrans valprogram dĂ„? Han som bara babblar om kĂ€rlek och familjen hela tiden. Och sĂ„ den heliga bollen, förstĂ„s. Treenigheten.
Inte för att det angÄr mig. Men jag har frÄgat förr, och jag gör det igen. Birro utmÄlar stÀndigt sig sjÀlv som The Family Man framför alla andra. Han till och med hÄnar och föraktar mÀnniskor pÄ sin blogg och i sina krönikor som han anser inte Àr lika mycket family man som han. Jag trodde att en sÄdan person var hemma hos familjen för det mesta och delade med frun pÄ det dagliga hushÄllsarbetet. Men Birro Àr bevisligen aldrig hemma. Det hinner han inte för alla pÄhugg han har överallt.
Är Birro alltsĂ„ inte den trivseltomte och hĂ€rlige hemmaman som han utger sig för att vara? Talar Birro helt enkelt inte sanning? Eller kortare Ă€ndĂ„: ljuger Birro?
Varför gör han det, i sÄ fall?

Skytteansk statvetare
PĂ„ riktigt
Bor i Uppsala