this is not a love story

well, what the hell are we doing in denver?

jack kerouac

Penguins

Tomtar pÄ loftet

Är man vidskeplig, och bor man i Italien Ă€r man det […].
Vad Ă€r det för dösnack? Hur ‘vidskepliga’ var Galilei och Giordano Bruno, Leonardo och Garibaldi och Camillo Berneri?
Men den som hĂ„ller “en trollkarl i handen under sĂ€ngen Ă€nda till gryningen” nĂ€r han sover…

Majistern har Ànnu inte förstÄtt skillnaden mellan beatificazione och canonizzazione, fast han borde ha gjort det: han fÄr gÄ till biblioteket och blÀddra eller lÀsa bloggen Santo non subito!
Är det ‘vidskepelse’ nĂ€r katoliker ber till döda katoliker? Det ligger nĂ€ra till hands att tro det. Kanske Ă€r det ocksĂ„ vidskepelse att alla hatar en, att alla vill se en död, att allt Ă€r riktat mot en personligen, att allt…?

ApropÄ att veta vad det Àr man talar om. SÄ hÀr skrev Majistern ocksÄ en gÄng: Ingen jÀvel, inte en mÀnniska i det hÀr landet, skriver lika bra om Italien som jag gör.
Kommentarerna fÄr du fylla i sjÀlv.

Jag kan i sammanhanget inte heller undanhÄlla lÀsekretsen denna omistliga och sublimt kolsyrade poetiska pÀrla:

I den “fega och iskalla pissflĂ€ck pĂ„ golvet” som Ă€r Sverige hĂ€nder det att tĂ„gen stĂ„r still nĂ€r det Ă€r kallt, men det gör de aldrig i Italien för dĂ€r Ă€r Majistern bara pĂ„ sommaren och dĂ„ kommer och gĂ„r tĂ„gen alltid i tid. Sempre.
Men i Neapel regerar maffian sedan flera hundra Är och i Rom bestÀmmer en pajas med peruk och högklackat. Forza Italia!
Och pĂ„ hotellrummet i Rom har luftkonditioneringen kraschat och nĂ„gon har “hĂ€ngt byggnadsstĂ€llningar framför fönstret” sĂ„ Majistern ser inte Pantheon och kan ingen sparka i vĂ€g den dĂ€r jĂ€veln som spelar samma lĂ„t om och om igen pĂ„ saxofon nere pĂ„ torget sĂ„ att Majistern inte kan sova och som om det inte rĂ€ckte har “jazzucin” lagt av ocksĂ„.

Det spelar ingen roll vart i vÀrlden Majistern vÀnder sig: han Àr förföljd, en hemsökt. Kallas Àven superstizione. PÄ italienska.
Eller Àr paranoia disambugia ett bÀttre ord att anvÀnda?

StrÄlande?

PS. Majistern har i alla fall bytt rubrik pĂ„ den blogg som han tidigare kallade ‘Rom’. Fast det mer verkar vara spritbutiken Ă€n glasskiosken som Ă€r mĂ„let för promenade. DS.